Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jul.2016, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp Rusiji: Pronađite Hilarine mejlove

VAŠINGTON - Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp je danas ohrabrio Rusiju da se umiješa u američku politiku, uz poziv da ta zemlja pronađe i objelodani nestale mejlove koji bi mogli nanijeti štetu njegovoj rivalki, predsjedničkom kandidatu demokrata Hilari Klinton.

"Rećiću vam ovo. Rusijo, ako slušaš, nadam se da ćeš >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << moći da nađeš 30.000 mejlova koji su nestali", rekao je on, misleći na mejlove sa privatnog servera Klintonove koje je ona izbrisala jer je rekla da su privatni prije nego što je ostale mejlove predala Stejt departmentu, javlja AP.

FBI je odbio da krivično goni Klintonovu zbog toga, ali je direktor biroa rekao da je ona bila "veoma nemarna" u rukovanju povjerljivim materijalima.

Iz izbornog štaba Klintonove na ovu izjavu Trampa reagovali su tako što su saopštili da je "to prvi put da značajan predsjednički kandidat aktivno poziva stranu silu da sprovodi špijunažu političkog oponenta", navodi AP.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.