TRAMP JE LJUT NA MEDIJE: Anketa o (ne)popularnosti nameštena?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2017, 02:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP JE LJUT NA MEDIJE: Anketa o (ne)popularnosti nameštena?!

Tramp ljutito reagovao na anketu Ej-Bi-Si-ja i Vašington posta

Novi predsednik SAD Donald Tramp ljutito je reagovao na anketu Ej-Bi-Si-ja i Vašington posta koja pokazuje da ulazi u Belu kuću kao najnepopularniji predsednik u poslednjih 40 godina, ocenivši da je ona nameštena.

- Isti ljudi koji su vodili telefonske izborne ankete i koji su pogrešili, sada sprovode istraživanja popularnosti. Nameštena su kao i pre - napisao je on na svom Tviter nalogu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Donald Trump enters office as most unpopular of at least last 7 newly-elected presidents, @ABC News/WaPo poll finds https://t.co/Hqa9AigiKU pic.twitter.com/zHJ0w46lrx

— ABC News (@ABC) 17. јануар 2017.

Prema toj anketi, 40 odsto Amerikanaca podržava način na koji je Tramp izveo tranziciju, što je polovina u odnosu na podršku koju je imao odlazeći predsednik Barak Obama pre nego što je stupio na dužnost.

Džordža Buša podržavalo je 72 odsto građana, Bila Klintona 81 odsto.

Poll: #DonaldTrump to enter office as least popular president in four decades https://t.co/g8sRDw07O1

— Fox News (@FoxNews) 17. јануар 2017.

Sličan broj građana, oko 40 odsto, odobrava veći deo Trampovog izbora za kabinet, što je za oko 20 odsto manje u odnosu na njegova četiri prethodnika.

Takođe, samo 40 odsto vidi Trampa kao povoljnog predsednika, što je 21 odsto manje od Obame i ujedno najmanja popularnost od 1977. godine.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.