Stejt department: Lavrov pogrešno razumeo, Keri deli Obamin stav prema Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 21.Nov.2014, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department: Lavrov pogrešno razumeo, Keri deli Obamin stav prema Rusiji

21.11.2014. -

U Vašingtonu je rečeno da je ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov pogrešno razumeo Džona Kerija koji je govorio o izjavama Baraka Obame na račun Moskve. Državni sekretar nije izrazio neslaganje sa izjavama predsednika SAD o pretnji koja dolazi iz Rusije, saopštio je zvanični predstavnik Stejt departmena Džef Ratke. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<

Ratkeu je postavljeno pitanje u vezi sa izjavom Sergeja Lavrova, prema čijim rečima je Keri sugerisao da ne treba obraćati pažnju na izjave Obame o stavljanju Rusije na listu pretnji zajedno sa virusom ebole i ID. Novinare je interesovalo da li se Keri slaže sa mišljenjem Obame o Rusiji, na šta je diplomata odgovorio potvrdno.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: REUTERS/Nicholas Kamm/Pool    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.