Srbija pozdravlja odluku SAD i Kube o otvaranju ambasada

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jul.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pozdravlja odluku SAD i Kube o otvaranju ambasada

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da Srbija pozdravlja odluku SAD i Kube o obnavljanju diplomatskih odnosa posle više od 54 godina prekida, kao i ponovno otvaranje ambasada u Vašingtonu i Havani, 20. jula.

"Smatramo da je ova istorijska odluka navedena u pismima, koja su predsednik SAD Barak Obama i predsednik Kube Raul Kastro razmenili 1. jula, značajna ne samo za građane dveju zemalja, već >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i na globalnom planu", piše u saopštenju.

MSP navodi i da je to važna odluka i kao poruka da diplomatski dijalog i dobra vera zemalja i naroda i dalje ostaje najbitniji faktor u međunarodnim odnosima.

"Republika Srbija pozdravlja odluku i izražava nadu da će taj, veoma značajan korak u odnosima nama prijateljskih zemalja SAD i Kube, voditi punoj normalizaciji njihovih bilateralnih odnosa i rešavanju svih otvorenih pitanja”, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Srbija pozdravlja odluku SAD i Kube o otvaranju ambasada

Izvor: Blic, 03.Jul.2015

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da Srbija pozdravlja odluku SAD i Kube o obnavljanju diplomatskih odnosa posle više od 54 godina prekida, kao i ponovno otvaranje ambasada u Vašingtonu i Havani, 20. jula..."Smatramo da je ova istorijska odluka navedena u pismima, koja su predsednik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.