Skot ocenio: Poseta Vučića Americi bila veoma uspešna

Izvor: BKTV News, 21.Jul.2017, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot ocenio: Poseta Vučića Americi bila veoma uspešna

Kajl Skot, ambasador SAD- a u Srbiji, ocenio je da je poseta predsednika Aleksandra Vučića Vašingtonu bila veoma uspešna i da je tom prilikom istaknuta podrška SAD evropskom putu Srbije i pomirenju u regionu.

Skot je u intervjuu za Politiku izrazio nadu da će uskoro doći do napretka u Briselskom dijalogu.

"Trenutno je najvažnije da dođe do normalizacije odnosa izmedu Beograda i Prištine i nadam >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se da ćemo uskoro videti neki napredak Briselskog dijaloga", rekao je Skot.

Ambasador ocenjuje i da je iz američke perspektiove ove poseta bila veoma uspešna.

"Mislim da je poseta bila veoma uspešna. U Vašingtonu je srdačno primljena odluka predsednika da na samom početku mandata poseti Ameriku. Takođe je važna i spremnost potpredsednika Majka Pensa da razgovara sa predsednikom Vučićem i ponovi konzistentnost naše politike u regionu i našu podršku strateškim ciljevima Srbije koji se tiču integracije u EU i pomirenja u regionu”, kazao je Skot.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.