Severna Koreja sponzor terorizma?

Izvor: B92, 21.Dec.2014, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja sponzor terorizma?

SAD razmatraju mogućnost da Severnu Koreju ponovo stave na spisak zemalja koje podržavaju terorizam, saopšteno je u Vašingtonu.

"Razmotrićemo tu mogućnost u okviru postojeće procedure. Naši kriterijumi su jasni. Ne donosimo odluku na osnovu događaja u toku jednog dana, već se razmotre svi elementi i potom donosi konačna odluka", rekao je američki predsednik Barak Obama u intervju za televizijsku mrežu CNN posle hakerskog napada na kompaniju Soni za koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vašington optužio Pjongjang.

Vašington optužuje Pjongjang da je pokrenuo opsežnu kampanju piraterije kompanije Soni, što je dovelo do trenutnog povlačenja premijere američkog filma "Intervju".

Severna Koreja zapretila je ranije danas da će se Beloj kući osvetiti ukoliko je kazne za hakerske napade na Soni.

Film "Intervju", čiji je budžet bio 42 miliona dolara, između ostalog na karikiran način prikazuje atentat na severnokorejskog lidera Kim Džong Una.

SAD su Severnu Koreju s liste zemalja koje podržavaju terorizam skinule 2008. godine.

Na tom spisku se nalaze Iran, Sudan, Sirija i Kuba.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Severna Koreja možda ponovo na listi sponzora terorizma

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2014

SAD razmatraju mogućnost da Severnu Koreju ponovo stave na spisak zemalja koje podržavaju terorizam, posle hakerskog napada na kompaniju Soni za koji je Vašington optužio Pjongjang, saopšteno je danas u Vašingtonu..."Razmotrićemo tu mogućnost u okviru postojeće procedure. Naši kriterijumi su...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.