Šarena strana Istanbula

Izvor: Prva.rs, 26.Apr.2015, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarena strana Istanbula

Arhitekta i fotograf Jener Torun beleži manje poznatu dimenziju Istanbula i objavljuje je na svom Instagram profilu.
"Moj primarni motiv za dokumentovanjem drugačijeg, manje poznatog dela Istanbula je bio da se pobegne od jedne dimenzije i orijentalne percepcije. Tada sam počeo da tražim oštre linije, jake bolje i geometrijske oblike po Istanbulu", kaće Jener za Washington Post i dodaje:

"Verujem u to >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << da prikazivanje različitih aspekta dovodi do toga da oni koji prate moj rad, ali ja sam bolje razumemo grad".
Ono što je interesantno jeste što Jener kaže da se i sami ljudi koji žive u njemu čude njegovim fotografijama i vide potpuno novu dimenziju svog grada.

Da bi napravio ove fotografije Jener zalazi u industrijske delove Istanbula. Ipak kažed da nije ni malo lako pronaći ih jer danas najviše grade monotone sive zgrade.

"Zato meni najviše vremena ode na traženje takvih zgrada. To je kao potraga za blagom", kaže Jener.

 
 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.