Rusija će skupo platiti zbog politike prema Ukrajini

Izvor: Vesti-online.com, 25.Apr.2014, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija će skupo platiti zbog politike prema Ukrajini"

Rusija će skupo platiti nastavljanje aktuelne politike prema Ukrajini, izjavio je sinoć u Vašingtonu američki državni sekretar Džon Keri.

Džon Keri "obećava" Rusiji da će skupo platiti grešku

- Ako Rusija nastavi u ovom pravcu, to neće biti samo velika greška već će to biti skupa greška - upozorio je američki zvaničnik.

 

Keri je rekao da ruska ekonomija već >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ima poteškoća zbog uvedenih sankcija i dodao da Rusija nije preduzela "ni jedan jedini korak" na ispunjenju uslova sporazuma postignutog prije nedjelju dana o deeskalaciji napetosti u Ukrajini.

 

- Već nedelju dana Rusija nije pozvala proruske demonstrante da podrže deeskalaciju, polože oružje i napuste državne zgrade - rekao je Keri.

 

On je dodao da su predstavnici prelaznih ukrajinskih vlasti "od prvog dana" držali svoju riječ pošto su pristali na sporazum u Ženevi.

 

Keri je optužio Rusiju za "sveobuhvatni napor da aktivno sabotira" demokratski proces u Ukrajini.

 

Sporazum o deeskalaciji krize u Ukrajini postignut je 17. aprila u Ženevi, kada su se visoki predstavnici Rusije, Ukrajine, EU i SAD dogovorili da se proruske snage povuku iz ukrajinskih institucija i da će svi biti amnestirani.

 

Od tada je došlo do novih sukoba, i to na Vakrs, a SAD i Rusija imaju suprotne stavove o uzrocima krize.

 

Rusija međutim negira sve navode da je ona odgovorna za eskalaciju i nesmirivanje krize, tvrdeći da se Zapad ne pridržava sporazuma iz Ženeve.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.