Rusija bi mogla da izvši invaziju na Poljsku preko noći

Izvor: B92, 26.Jul.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija bi mogla da izvši invaziju na Poljsku preko noći"

Vašington -- Rusija bi mogla da izvrši invaziju na Poljsku preko noći i brzo da razbije NATO saveznike, prenosi “Independent“ nova tumačenja analitičara.

“Čak iako Moskva nema trenutno nameru da direktno izazove NATO, to bi moglo odjednom da se promeni ako uzmemo u obzir planove koji i sad postoje“, upozorio je Atlantski savet.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Vreme ruske invazije ne može da se predvidi, ali NATO i Evropa bi mogli da budu lako napadnuti kada budu “ometeni drugim problemima“, navodi Savet baziran u SAD.

“NATO prisustvo u regionu trenutno nije dovoljno veliko kako bi ovo izdržalo“, navodi se u izveštaju.

Velika Britanija je obećala da će poslati još stotine trupa kako bi sprečili Rusiju od moguće agresije na Baltiku.

Bataljon od 500 vojnika biće poslat u Estoniju, dok će još oko 150 vojnika ići u Poljsku.

Poljska je postala članica NATO 1999. godine.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peskov: Članak o mogućem zauzimanju Poljske je pseudoanaliza ludaka

Izvor: Vostok.rs, 27.Jul.2016, 08:42

Članak o mogućem zauzimanju Poljske od strane Rusije za Kremlj predstavlja pseudoanalizu ludaka, izjavio je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.. . Ranije je jedan broj medija saopštio da eksperti analitičkog centra „Atlantski savet“ smatraju da bi Rusija mogla da zauzme Poljsku...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.