Ranjeni ambasador uskoro na poslu

Izvor: B92, 05.Mar.2015, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranjeni ambasador uskoro na poslu

Ambasador SAD u Južnoj Koreji Mark Lipert koji je bio operisan posle napada korejskog nacionaliste u Seulu, vratiće se redovnim aktivnostima u najskorije vreme.

"Očekujem da će on stati na noge i vratiti se svom poslu što pre moguće", rekao je zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Baraka Obame Ben Rouds.

Lipert se uspešno oporavlja posle dvoipočasovne hirurške intervencije pošto mu je nožem naneo povrede na licu i ruci južnokorejski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opozicioni aktivista koji se protivi tekućim američko-korejskim vojnim vežbama i zalaže za ujedinjenje dve Koreje.

U bolnici su rekli da je ambasadoru stavljeno 80 kopči na licu gde mu je nožem posečen obraz usled čega je obilato krvario i da je imao povredu levog zgloba usled čega mu je oštećen živac.

Posle hirurške intervencije, ambasador je na svom Tviter nalogu saopštio "Dobro sam i odlično se osećam".

Napad je počinjen u jednoj vladinoj zgradi, nedaleko od američke ambasade u Seulu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lipert uskoro na poslu

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Mar.2015

VAŠINGTON - Američki ambasador u Južnoj Koreji Mark Lipert koje je bilo podvrgnut hirurškoj intervenciji poslije današnjeg napada korejskog nacionaliste u Seulu, vratiće se redovnim aktivnostima u najskorije vrijeme, rekao je visoki savjetnik Bijele kuće Ben Rouds..."Očekujem da će on stati...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.