Puškov: Stav Vašingtona po pitanju Južne Osetije je beznačajan

Izvor: Vostok.rs, 27.Maj.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puškov: Stav Vašingtona po pitanju Južne Osetije je beznačajan

Mišljenje Vašingtona po pitanju održavanja referenduma u Južnoj Osetiji o ulasku u sastav Ruske Federacije je beznačajno, izjavio je šef Komiteta za međunarodna pitanja Državne dume Rusije Aleksej Puškov.

„SAD ne podržavaju ideju referenduma o ulasku Južne Osetije u sastav Rusije. To je slučaj kada mišljenje SAD nema nikakvog značaja“, napisao je on na svom tviter nalogu.

Vlasti Južne Osetije odlučile su da sledeće godine raspišu referendum, a odgovarajući dokument potpisali su predsednici države i Skupštine.

Portparol Stejt departmenta Mark Toner je negativno prokomentarisao tu odluku južnoosetijskih vlasti rekavši da SAD podržava teritorijalnu celovitost i suverenitet Gruzije, što uključuje i Južnu Osetiju.

„Na taj način ne priznajemo nikakve pokušaje Južne Osetije da dobije sopstveni suverenitet“, rekao je on.

Južna Osetija, kao i Abhazija, proglasile su svoju nezavisnost avgusta 2008. godine, nakon oružane agresije Gruzije. Rusija je 26. avgusta 2008. godine priznala suverenitet bivših autonomnih oblasti.

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.