Pucnjava u školi u Vašingtonu, napadač mrtav

Izvor: Mondo, 24.Okt.2014, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u školi u Vašingtonu, napadač mrtav

U srednjoj školi u Sjetlu, u Vašingtonu, dogodila se pucnjava. Dvoje mrtvih - žrtva napadača i dečak koji je pucao na drugove, pa izvršio samoubistvo.

Foto: komonews

Bilans pucnjave u srednjoj školi nedaleko od Sjetla, država Vašington (SAD) je dvoje mrtvih - žrtva koja je podlegla povredama u bolnici i napadač koji je izvršio samoubistvo.

Dvoje đaka prebačeno je helikopterom u bolnicu, javlja BBC, dok AP navodi izjavu lekara da je troje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ranjenih u kritičnom stanju, a da je u bolnicu dovezeno četvoro ranjenih. Prema informacijama ostalih medija ukupno je ranjeno šest osoba.

Kako je saopštila policija Vašingtona, napad je izvršio brucoš Džejlen Rej Frajberg, a motivi za napad još su nejasni.

Škola je zatvorena pošto je javljeno da se dogodila pucnjava. Prema svedočenju nastavnika za američke medije, posle pucnjave veliki broj đaka i osoblja ostao je zatvoren u školi, zbog čega je nastupio haos. Istovremeno, ispred škole su se okupili roditelji đaka, kojima policija nije dozvolila da priđu objektu.

Merisvil Pičok srednju školu nedaleko od Sjetla pohađa 2.500 đaka. Prema izveštajima koji su pristigli putem Twittera, od osoba koje su se u vreme napada nalazile u školi, pucnjava se dogodila u kafeteriji škole.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.