Predvideo pobedu Trampa, sada mu predviđa opoziv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2017, 04:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predvideo pobedu Trampa, sada mu predviđa opoziv

Profesor istorije na Američkom univerzitetu u Vašingtonu Alen Lihtman tačno je predvideo rezultate svih američkih izbora još od 1984. godine, pa tako i pobedu Donalda Trampa na izborima za predsednika SAD, a sada u svojoj novoj knjizi predviđa Trampov opoziv u Kongresu.

U delu pod naslovom "Argumenti za opoziv" ("The Case for Impeachment"), Lihtman >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kaže da će Republikanci nakon toga za novog šefa Bele kuće odabrati aktuelnog potpredsednika Majka Pensa kojeg znaju i veruju mu.

Profesor smatra da Tramp preti institucijama i tradicijama Amerike i dodaje da je "jasno zašto bi republikanski Kongres mogao da odbaci predsednika svoje stranke".

Prema Lihtmanu, do opoziva Trampa moglo bi da dođe usled optužbi za izdaju zbog kontaktiranja sa Rusijom kao i zloupotrebe vlasti. On je u izjavi za "Politiko" koju prenosi britanski "Indipendent" podsetio i da je državni tužilac SAD Džef Sešns ranije rekao da predsednik može da bude optužen za prekršaje počinjene pre nego što je preuzeo dužnost.

Lihtman kaže da bi to moglo da uključuje i Trampova kršenja ljudskih prava, potencijalne povrede embarga na Kubi kao i potencijalni sukoba interesa u vezi sa biznisom aktuelnog šefa Bele kuće.

Kroz najnoviju knjigu Lihtman kritikuje Trampa, podsećajući na protivljenje američkog predsednika Pariskom sporazumu o klimatskim promenama, a podsetio je takođe i na njegovu zabranu migracije, prenosi zagrebački"Večernji list".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.