Pjongjang: SAD prešle crvenu liniju, spremni smo za rat

Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2016, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang: SAD prešle crvenu liniju, spremni smo za rat

Visoki diplomatski zvaničnik Severne Koreje zadužen za američke poslove rekao je da je Vašington "prešao crvenu liniju" i da je zvanično objavio rat uvođenjem sankcija severnokorejskom lideru Kim Džon Unu.

Direktor odeljenja za SAD u severnokorejskom Ministarstvu spoljnih poslova rekao je da bi moglo doći do obračuna ukoliko SAD i Južna Koreja sledećeg meseca održe vojne vežbe na Korejskom pluostrvu.

Hao Sang Riol ocenio je u intervjuu za AP da su >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << "nedavne američke akcije dovele situaciju na Korejskom poluostrvu na ratnu nogu".

Han je naglasio da je priroda vojnih manevara postala otvoreno agresivna, jer sada obuhvata i pripremu američkih i južnokorejskih trupa za invaziju na prestonicu Severne Koreje.

Prema njegovim rečima, stavljanje Kim Džom Una na "crnu listu" je kap koja je prelila čašu.

Diplomatski zvaničnik je dodao da će Pjongjang odgovoriti na zajedničke vojne vežbe SAD i Južne Koreje planirane sledećeg meseca.

"Niko ne može da predvidi kakav uticaj će konfrontacija između SAD i Severne Koreje imati po Korejsko poluostrvo", rekao je on, dodajući da je Amerika neprijateljskim akcijama već objavila rat Pjongjengu.

Han je naveo da Severna Koreja ima pravo na samoodbranu i opravdane akcije.

"Spremni smo za rat, ali smo spremni i za mir", dodao je diplomata, navodeći da će biti posledica po SAD ako se vojne vežbe održe.

SAD i Južna Koreja svake godine održavaju vojne vežbe južno od demilitarizovane zone, na koje Pjongjang uvek reaguje burno, uz pretnje o odmazdi.

Međunarodna zajednica uvela je oštre sankcije Severnoj Koreji zbog nuklearnog programa i razvoja oružja dalekog dometa, ali su SAD početkom jula prvi put lično sankcionisale severnokorejskog lidera i stavile ga na crnu listu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Amerika prešla crvenu liniju, spremni smo za rat"

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2016

Visoki diplomatski zvaničnik Severne Koreje zadužen za američke poslove rekao je da je Vašington "prešao crvenu liniju" i da je zvanično objavio rat uvođenjem sankcija severnokorejskom lideru Kim Džon Unu...Direktor odeljenja za SAD u severnokorejskom Ministarstvu spoljnih poslova rekao je da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.