Pentagon potvrdio: SAD bacile bombu, 100 civila poginulo

Izvor: B92, 25.Maj.2017, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon potvrdio: SAD bacile bombu, 100 civila poginulo

Vašington -- Istraga Pentagona utvrdila je da je više od 100 civila poginulo kada su SAD u martu bacile bombu na zgradu u Mosulu.

Zgrada je bila prepuna eksplozivnih materija koje su tamo postavili džihadisti Islamske države.

Vojska je saopštila da su sekundarne eksplozije izazvale rušenje betonske zgrade, prenosi AP.

To je verovatno najveći pojedinačni incident u kojem su nastradali civili od početka američke vazdušne kampanje protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ID 2014. godine.

Istragom je rukovodio brigadni general Er forsa Metju Isler, koji je rekao da je u zgradi ubijen 101 civil, kao i još četvoro u susednoj zgradi. Još 36 civila vode se kao nestali, dodao je on.

Ovaj tragičan bilans predstavlja skoro četvrtinu svih civilnih žrtava od početka američke kampanje.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pentagon priznao: Bacili smo bombu na Mosul, poginulo više od 100 civila

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2017

Istraga Pentagona utvrdila je da je više od 100 civila poginulo kada su Sjedinjene Američke Države u martu bacile bombu na zgradu u Mosulu, prepunu eksplozivnih materija koje su tamo postavili džihadisti Islamske države...Vojska je saopštila da su sekundarne eksplozije izazvale rušenje betonske...

Nastavak na Vesti-online.com...

Američki bombarder SMRTI: Pentagon konačno PRIZNAO, tragičan kraj 100 iračkih civila

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2017

Kolateralna šteta?..Istraga Pentagona utvrdila je da je više od 100 civila poginulo kada su Sjedinjene Američke Države u martu bacile bombu na zgradu u Mosulu, prepunu eksplozivnih materija koje su tamo postavili džihadisti Islamske države...Vojska je saopštila da su sekundarne eksplozije izazvale...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.