Pentagon: Ruski letovi širom Evrope pogoršavaju stanje

Izvor: Beta, 01.Nov.2014, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: Ruski letovi širom Evrope pogoršavaju stanje

VAŠINGTON, 1. novembra 2014. (Beta-AFP) - Letovi vojnih aviona Rusije širom Evrope povećavaju napetost i predstavljaju potencijalnu opasnost za opštu bezbednost i za civilne letove, izjavio je u petak portparol Pentagona.

SAD su zabrinute zbog preleta ruskih vojnih aviona preko Evrope i "veoma pažljivo" prate njihovu aktivnost, rekao je kontra-admiral Džon Kirbi.

Kirbi je rekao da SAD žele da Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << "učini korake, konkretne i opipljivem za smanjenje napetosti, a ne da je povećava".

NATO je u petak primetio ruske vojne avione u vazdušnom prostoru nad Baltičkim morem, Severnim morem, Crnim morem i na Atlantskim okeanom.

NATO kaže da ruski avioni ne podnose plan leta, da ne uspostavljaju kontakt s civilnim vazduhoplovnim vlastima i ne odgovaraju na komunikacije "što sve predstavlja potencijalni rizik za civilne letove".

NATO je saopštio i da je ove godine više od stotinu puta presreo ruske avione, što je oko tri puta više nego cele 2013.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pentagon: Ruski letovi širom Evrope pogoršavaju stanje

Izvor: Kurir, 01.Nov.2014

SAD žele da Rusija "učini korake, konkretne i opipljivem za smanjenje napetosti, a ne da je povećava"..VAŠINGTON - Letovi vojnih aviona Rusije širom Evrope povećavaju napetost i predstavljaju potencijalnu opasnost za opštu bezbednost i za civilne letove, izjavio je portparol Pentagona. ..SAD...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.