PREDSTAVNIŠTVO RS U VAŠINGTONU: Tramp će ukinuti sankcije Dodiku

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2017, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSTAVNIŠTVO RS U VAŠINGTONU: Tramp će ukinuti sankcije Dodiku

Obrad Kesić procenjuje da će nova američka administracija ukinuti Obaminu odluku o uvođenju sankcija Miloradu Dodiku

Šef Predstavništva RS u Vašingtonu Obrad Kesić tvrdi da je „vrlo realno“ da nova američka administracija, u relativno kratkom roku, ukine odluku odlazeće admistracije o uvođenju sankcija protiv predsednika RS Milorada Dodika.

Kesić ističe da razlozi za optimizam postoje s obzirom na to da su najbliži spoljnopolitički >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << savetnici i saradnici Donalda Trampa, prema njegovim rečima, još ranije isticali da se administracija novog predsednika SAD neće mešati u unutrašnje odnose stranih država.

- Nova američka admistracija najavila je potpuno novi pristup spoljnoj politici, a kao jedan od glavnih temelja te politike navodi se prestanak mešanja SAD u čisto unutrašnja pitanja drugih suverenih država. Jasno je da je odlazeća administracija u Vašingtonu odluku o uvođenju sankcija predsedniku RS donela s ciljem uticanja na političke odnose u RS i BiH – tvrdi Kesić.

On dodaje da će Predstavništvo RS u Vašingtonu i ovlašćeni tim pravnih stručnjaka obavestiti novu admistraciju SAD o postupcima koje je preduzela odlazeća američka admistracija protiv predsednika Srpske.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dodik: Amerikanci tražili da srušim crkvu u Potočarima

Izvor: Prva.rs, 19.Jan.2017

Istakao je da njemu ništa ne znači to što je Vašington uveo sankcije njemu i istakao da će u narednom periodu pokušati to da objasni novoj američkoj administraciji. Ocenio je da njemu leđa više čuvaju neki zapadnjaci nego ruski predsednik Vladimir Putin i rekao "da samo možemo da zamislimo...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.