Osveta ruskih hakera zbog sankcija?

Izvor: B92, 28.Avg.2014, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osveta ruskih hakera zbog sankcija?

Hakeri za koje se veruje da su iz Rusije, upali su u sisteme banke "JP Morgan Čejs" i još jedne američke banke, zbog čega je pokrenuta federalna istraga.

Agencija "Blumberg" je, citirajući dva izvora upoznata sa istragom, navela da američki FBI ispituje slučaj kako bi utvrdio da li on predstavlja osvetu zbog sankcija SAD protiv Rusije, uvedenih zbog podrške zvanične >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moskve proruskim snagama na istoku Ukrajine, prenela je agencija AFP.

"Blumberg" i list "Volstrit DŽornal", koji je takodje izvestio o hakovanju, ali nije naveo da iza toga stoje Rusi, objavili su kako nije poznato kakvu su štetu hakeri počinili, niti kakve su podatke možda ukrali.

Prema pisanju "Blumberga", hakeri su pokazali visok nivo veština time što su probili nekoliko nivoa odbrane kompjuterskog sistema "JP Morgana", "što je podvig za koji je više stručnjaka za bezbednost potvrdilo da prevazilazi mogućnost običnih hakera".

Istražni organi, medju kojima su i pripadnici američke Nacionalne bezbednosne agencije, proveravaju da li je hakerski napad potekao iz Rusije ili istočne Evrope.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski hakeri upali u sistem banke "JP Morgan"

Izvor: Blic, 28.Avg.2014

Hakeri za koje se veruje da su iz Rusije su početkom meseca upali u kompjuterske sisteme banke "JP Morgan Čejs" i još jedne američke banke, zbog čega je pokrenuta federalna istraga, objavili su danas američki mediji...Agencija "Blumberg" je, citirajući dva izvora upoznata sa istragom, navela da...

Nastavak na Blic...

OSVETA ZBOG SANKCIJA: Ruski hakeri srušili sajtove američkih banaka!

Izvor: Telegraf.rs, 28.Avg.2014

Prema pisanju "Blumberga", hakeri su pokazali visok nivo veština time što su probili nekoliko nivoa odbrane kompjuterskog sistema "JP Morgana", "što je podvig za koji je više stručnjaka za bezbednost potvrdilo da prevazilazi mogućnost običnih hakera"..Hakeri za koje se veruje da su iz Rusije,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.