Oglasio se i Kastro: Ne verujem u politiku SAD-a, ali podržavam pregovore

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2015, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasio se i Kastro: Ne verujem u politiku SAD-a, ali podržavam pregovore

Bivši, dugogodišnji lider Kube Fidel Kastro prvi put se oglasio povodom odluke svoje zemlje da ponovo uspostavi diplomatske odnose sa SAD, napisavši da podrzava te pregovore iako nema poverenja u politiku Vašingtona.

Kastro, 88-godišnji revolucionar, nije komentarisao razgovore kubanske vlade sa SAD otkako je 17. decembra objavljen istorijski proglas da će dve zemlje obnoviti veze, prekinute pre više od pola veka.

- Ne verujem u politiku Sjedinjenih država >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << niti sam reč prozborio sa njima, ali to ne znači da odbacujem mirno rešavanje konflikata - naveo je on u pismu jednoj studentskoj federaciji koje je javno pročitano na Univerzitetu u Havani. Pismo je objavljeno i u glasilu Komunističke partije Kube zvano Granma.

Kastro je u njemu napisao: "Uvek ćemo braniti saradnju i prijateljstvo sa svim narodima sveta, pa i sa našim političkim protivnicima".

Pre dve sedmice, Fidel Kastro - simbol kubanske revolucije sa kraja pedesetih godina prošlog veka - napisao je pismo fudbalskoj legendi Dijegu Maradoni, kako bi pobio glasine da je umro.

To pismo bilo je prvo oglašavanje Fidela Kastra u skoro čitava tri meseca, i pročitano je na venecuelanskoj državnoj televiziji Telesur.

Kastro je zbog teške bolesti bio prinuđen da svoja predsednička ovlašćenja prenese na mlađeg brata Raula, koji je umesto njega postao vođa nacije.

Spekulacije o zdravlju Fidela Kastra pored ostalog su podgrejane činjenicom da se on nije oglasio povodom istorijske decembarske deklaracije.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kastro za dogovor sa SAD

Izvor: Danas, 28.Jan.2015, 00:51

Havana - Bivši, dugogodišnji lider Kube Fidel Kastro prvi put se juče oglasio povodom odluke svoje zemlje da ponovo uspostavi diplomatske odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, napisavši da podržava te pregovore iako nema poverenja u politiku Vašingtona...Kastro (88) nije komentarisao razgovore...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.