Izvor: Blic, 07.Dec.2016, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća nade u Trampa polaže država koja NE POSTOJI

Predsednik Liberlanda, samoproglašene države za koju želi da postane suverena, Vid Jedlička, nada se da će izgraditi dobre odnose sa izabraim predsednikom SAD, Donaldom Trampom.

- Postoje mnoge veze i zajedničke ideje između Liberlanda i predsednika Trampa - rekao je Jedlička za "Washington post".

Istakao je i da je značajan slučajnost što su on i Tramp govorili na FreedomFestu u Las Vegasu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2015. godine

Međutim, odnos Liberlanda i SAD mogao bi da zapne oko jedne stvari, samoproglašenu državu niko ne priznaje kao suverenu.

Liberland se nalazi između Hrvatske i Srbije, a to područje kod Dunava ne pripada ni Hrvatima ni Srbima i takozvana je ničija zemlja.

Jedlička želi da Liberland bude država utemeljena na libertarijanskim principima sa dobrovoljnim porezima i ograničenom Vladom.

Jedlička kaže kako su odnosi sa SAD u fokusu Liberlandove agende. Liberlandov ministar spoljnih poslova Tomas Vals planirao je u nedelju da otputuje u SAD kako bi unapredio odnose.

Za sada, piše "Washington Post", Vals nije želeo da otkrije ko su ljudi s kojima LIberland ima veze u Trampovom timu.

- Možemo reći da imamo osobu koja snažno podržava Liberland i koja je blizak savetnik jednoj osobi koju je Tramp već izabrao da bude član njegovog kabineta - rekao je Vals.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.