Muškarci narcisoidniji od žena

Izvor: Beta, 06.Mar.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarci narcisoidniji od žena

VAŠINGTON, 6. marta 2015. (Beta-AFP) - Muškarci imaju tendenciju da budu narcisoidniji od žena, saopštili su naučnici na osnovu analize 355 studija objavljenih u poslednjih 30 godina.

"Narcisoidnost je povezana s raznim mentalnim disfunkcijama, medju kojima nemogućnost održavanja trajnih medjuljudskih odnosa, agresivnost i neetičko ponašanje", izjavila je autorka studije Emili Gridžalva sa Univerziteta u Bafalu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
Prema njenim rečima, narcisoidnost, medjutim, pozitivno utiče na samopouzdanje i emocionalnu stabilnost i podstiče volju za liderstvom.

"Analizirajući razlike izmedju muškaraca i žena u narcisoidnosti, moguće je utvrditi polne razlike prema pristupu odgovornim položajima, kao i drugim važnim oblastima", navodi se u studiji.

Naučnici su utvrdili da muškarci imaju veću želju da dominiraju od žena.

"U poredjenju sa ženama, muškarci pokazuju veće samopouzdanje i želju da vladaju", naveli su stručnjaci i dodali da muškarci pokazuju veći stepen sujete, potrebe da im se drugi dive i zbog toga imaju manje empatije od žena.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Muškarci narcisoidniji od žena

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2015

Muškarci imaju tendenciju da budu narcisoidniji od žena, saopštili su naučnici na osnovu analize 355 studija objavljenih u poslednjih 30 godina..."Narcisoidnost je povezana s raznim mentalnim disfunkcijama među kojima nemogućnost održavanja trajnih međuljudskih odnosa, agresivnost i neetičko...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.