Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2015, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkrosoft će Srbiji pomoći u efikasnosti državne uprave

Generalni direktor Majkrosofta u Srbiji Željko Vujinović izjavio je večeras da mu je drago zbog posete premijera Srbije Aleksandra Vučića toj kompaniji u Vašingtonu gde je tema bila unapređenje javnih i vladinih servisa za građane i privredu, kroz uvođenje savremenih IT koncepata i rešenja.

On je u pisanoj izjavi Tanjugu naveo da je Majkrosoft spreman da svojim velikim iskustvom Srbiji pomogne u još >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << boljoj efikasnosti državne uprave i interoperabilnosti među državnim organima.

"Partnerstvo državnih institucija sa Majkrosoftom kao globalnim liderom u sajber-bezbednosti može omogućiti Srbiji viši nivo nacionalne bezbednosti, dok će Majkrosoft radu Vladinih tela pomoći svojom ekspertizom dokazanom na globalnom nivou.

Omogućivši još bolje uslove za strane investicije, uz inicijative Majkrosofta u obrazovanju, sa univerzitetima i stanovništvom, Srbija može smanjiti stopu nezaposlenosti i povećati prihode", naveo je Vujinović.Prema njegovim rečima, Majkrosoft, uključujući Razvojni centar, zapošljava oko 250 mladih ljudi u Srbiji, što je, kako je naveo, jasan pokazatelj razvoja poslovanja na ovom tržištu, ali i potencijala Srbije kada je IT u pitanju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.