Izvor: RuskaRec.ru, 17.Jan.2017, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Amerikanci pokušavali da zavrbuju visokog ruskog diplomatu

Obaveštajne službe Sjedinjenih Država u aprilu prošle godine pokušale su da vrbuju savetnika izaslanika ambasade Rusije u Vašingtonu, po rangu drugog čoveka u ambasadi, rekao je šef ruskog diplomatskog resora Sergej Lavrov na godišnjoj konferenciji za novinare i taj postupak ocenio kao slučaj bez presedana.
Lavrov je rekao da su drugog ruskog diplomatu, takođe visokog ranga, američke specijalne službe pokušale da zavrbuju tako što su mu u automobil u njegovom odsustvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << gurnule deset hiljada dolara uz predlog o saradnji.
Zaharova: SAD privodile i ucenjivale diplomatu koji je kupovao lekove za bolesnog Primakova
Ministar je naglasio da je novac u računovodstvu ambasade „zaveden kao prihod“ i sada „radi u korist ruske države“.
Lavrov je rekao da su se neprijateljske aktivnosti prema ruskim diplomatama posebno pojačale u vreme drugog mandata Baraka Obame.  
Šef ruske diplomatije naglasio je da se u vreme Obamine administracije američka ambasada u Moskvi žalila da „radi u nepodnošljivim uslovima, suočena sa organizovanim praćenjem, blokadom, da ambasadora ne primaju ruske institucije“, piše Vzglяd. 
Patrušev: SAD koriste internet-servere za špijunažu
Ministarstvo spoljnih poslova posle analize situacije došlo je do određenih veoma potivrečnih zaključaka, rekao je Larov.
Ruska ministarstva, resori i poslanici primalu su američkog ambasadora na desetine puta više nego što su to činili Amerikanci kada je u pitanju ruski ambasador u SAD, rekao je Lavrov. 
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.