Keri: Rano razmišljati o smanjenju vojnka u Južnoj Koreji

Izvor: Blic, 25.Okt.2014, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Rano razmišljati o smanjenju vojnka u Južnoj Koreji

Američki državni sekretar Džon Keri danas je izjavio da je "preuranjeno" razmišljati o smanjivanju broja američkih vojnika koji su stacionirani u Južnoj Koreji.

Keri je to izjavio nakon susreta s južnokorejskim ministrom spoljnih poslova Jun Bjung-seom u Vašingtonu, prenele su agencije.

On je ocenio da je preuranjeno razmišljati o smanjenju broja američkih vojnika pre nego što Severna Koreja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pristane na šestostrane pregovore s Južnom Korejom, Rusijom, Japanom, Kinom i SAD o svom kontroverznom nuklearnom programu.

Keri je kazao: "Jedini cilj obnavljanja pregovora jeste da se postigne sporazum o denuklearizaciji i da se zatim razmisli kakvu formu dati našim odnosima".

Trenutno je 25.000 američkih vojnika u Južnoj Koreji.

Keri je isključio mogućnost da ode u Pjongjang i sretne se s mladim severnokorejskim vođom Kim Džong-unom u bliskoj budućnosti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.