Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Nov.2014, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jazdgerdi: Puno angažovanje SAD na Balkanu

Novi direktor Kancelarije za južnu i centralnu Evropu u Stejt Departmentu Tomas Jazdgerdi rekao je da su SAD u potpunosti angažovane na Balkanu, I da Vašington podržava budućnost celog regiona u okviru evroatlantske zajednice.

Jazdgerdi je u razgovoru za Glas Amerike istakao Sjedinjene Države smatraju se partnerom, kako je rekao Jazdgerdi, "u tom pogledu na primer, pružanjem pomoći u održavanju dijaloga Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i Srbije, davanjem podrške Crnoj Gori da uradi stvari koje su potrebne da bi se pridružila NATO, podsticanjem Grčke i Makedonije da reše spor oko imena, pomaganjem Bosni da postane funkcionalnija u odnosu na sve ostalo što izgleda malo lakše".

Jazdgerdi je rekao da SAD nisu protiv toga da zemlje održavaju odnose sa Rusijom i dodao da pojedine, kao Srbija, imaju istorijske i kulturne veze sa Rusijom.

 "Ali, ako želite da se pridružite evropskom klubu, što mislim da sve zemlje u regionu žele, onda moraju da donesu odgovarajuće zaključke i usklade svoju spoljnu politiku sa onom koju zastupa Evropska unija", zaključio je Jazdgerdi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

„Puno angažovanje SAD na Balkanu“

Izvor: BKTV News, 21.Nov.2014

Novi direktor Kancelarije za južnu i centralnu Evropu u Stejt Departmentu Tomas Jazdgerdi rekao je da su SAD u potpunosti angažovane na Balkanu.. . To se posebno odnosi na rešavanje preostalih ključnih pitanja.. Jazdgerdi je u razgovoru za Glas Amerike istakao da Vašington podržava budućnost celog...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.