Islamisti ubili još jednog američkog novinara

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2014, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamisti ubili još jednog američkog novinara

VAŠINGTON - Ekstremistička grupa Islamska država objavila je video snimak na kojem se vidi kako njen maskirani pripadnik odsijeca glavu i drugom američkom novinaru kojeg je zarobila u Siriji, saopštila je danas privatna grupa SITE koja nadgleda terorističke aktivnosti.

Bijela kuća je saopštila da tek treba da se provjeri autentičnost snimka, navodi AFP.

SITE je prenijela da se na snimku vidi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 31-godišnji Stiven Sotlof koji kleči pored borca IS naoružanog nožem.

"Ukoliko se pokaže da je snimak autentičan, mi smo zapanjeni tim brutalnim činom", rekla je predstavnica Stejt departmenta Džen Psaki.

"Naša srca su sa Sotlifovom porodicom", rekla je ona.

Predstavnik Bijele kuće Džoš Ernest je rekao da američka vlada misli na Sotlifa i da se moli za njega.

Prvi američki novinar kojeg su ubili pripadnici IS je Džejms Foli koji je nestao u Siriji u novembru 2012. godine.

IS je 20. avgusta objavila snimak njegovog pogubljenja.

Foli je nestao na sjeveru Sirije radeći kao novinar honorarac za agenciju AFP i bostonsku medijsku kompaniju "Global Post".

Na kraju snimka objavljenog u avgustu, prikazan je i još jedan zarobljenik, identifikovan kao američki novinar Stiven Sotlof, a ekstremisti su upozorili da njegova sudbina zavisi od sledećeg poteza američkog predsjednika Baraka Obame.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Snimak pogubljenja i drugog američkog novinara

Izvor: Politika, 03.Sep.2014

VAŠINGTON – Ekstremistička grupa Islamska država objavila je video snimak na kojem se vidi kako njen maskirani pripadnik odseca glavu i drugom američkom novinaru kojeg je zarobila u Siriji, saopštila je privatna grupa SITE koja nadgleda terorističke aktivnosti...Bela kuća je saopštila da tek...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.