I SAD osudile napad na školu u Gazi

Izvor: B92, 30.Jul.2014, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I SAD osudile napad na školu u Gazi

Vašington -- SAD su osudile današnje artiljerijsko gađanje jedne škole Ujedinjenih nacija u palestinskom Pojasu Gaze, u kojoj su bile izbeglice.

Mada je Izrael priznao da je njegova vojska pogodila školu, SAD nisu navele ko je odgovoran za taj napad.

Zvaničnici u Gazi kažu da je u toj školi poginulo 15, a ranjeno 90 ljudi.

Izraelska vojska je saopštila da je granatom odgovorila na minobacačku minu, ispaljenu iz okoline škole.

Predstavnica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bele kuće za štampu, Bernadet Mihan je saopštila da su SAD "izuzetno zabrinute" što hiljade Palestinaca nisu bezbedne u skloništima u Gazi kojima upravljaju UN.

Mihan je rekla i da SAD osuđuju one koji skrivaju oružja u tim skloništima.

Bela kuća, kako je rekla predstavnica, smatra da eskalacija sukoba u gazi pokazuje potrebu za prekid vatre što je pre moguće.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU osudila bombardiranje škole u Gazi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jul.2014, 19:58

Evropska unija je osudila u četvrtak bombardiranje jedne UN-ove škole u pojasu Gaze i zatražila hitnu istragu kako bi se pronašli odgovorni za ovu "neprihvatljivu akciju". "Osuđujemo bombardiranje UN-ove škole u pojasu Gaze i pijace u Chajayi, istočnom predgrađu grada Gaze. Neprihvatljivo je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.