Dron se srušio na teritoriji Bele kuće

Izvor: Večernje novosti, 26.Jan.2015, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dron se srušio na teritoriji Bele kuće

VAŠINGTON- Tajna služba SAD, zadužena za obezbeđenje funkcionera uključujući i američkog predsednika Baraka Obamu, saopštila je da je na teritoriji Bele kuće pronađena mala bespilotna letelica - dron, koji se srušio tokom noći na prostor Obamine rezidencije, javile su agencije. Portparol Tajne službe Brajan Liri rekao je da je u pitanju letelica "kvadkopter" - bespilotna letelica koju podižu četiri propelera, širine oko pola metra, preneo je Asošijeted pres. U toku je istraga >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << radi utvrđivanja porekla drona, osumnjičenih i njihovih motiva, navodi agencija. Prema Lirijevim rečima, "kvadkopter" je leteo veoma nisko pre nego što se srušio na jugoistočnu stranu Bele kuće u tri sata i osam minuta u ponedeljak po lokalnom vremenu u Vašingtonu. Prema saopštenju, jedan od pripadnika Službe ujutro je video kako se "kvadkopter" preleteo ogradu Bele kuće i udario u jugoistočni deo kompleksa, a pristup na teritoriju kompleksa je odmah zatvoren dok naprava nije ispitana. Obama i njegova supruga Mišel od juče su u Nju Delhiju u zvaničnoj poseti Indiji a za sada se ne zna da li su se njihove ćerke nalazile u zgradi u vreme incidenta, navode agencije. Ranije danas pres sekretar Bele kuće Džoš Ernest izjavio je da je na prostoru Obamine rezidencije pronađena manja "naprava", koja podseća na bespilotnu letelicu i da, verovatno, ne predstavlja opasnost ni za koga u kompleksu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mali dron se srušio u blizini Bele kuće

Izvor: VOA, 26.Jan.2015

Mala bespilotna letelica, ili dron, srušila se rano jutros unutar kompleksa Bele kuće u Vašingtonu što je dovelo do privremenog proglašenja vanredne bezbednosne situacije...Tajna služba je saopštila da je letetelica, prečnika oko 60 centimetara, takozvani „kvadkopter“, koji pokreću 4 mala...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.