Cvijanović: Ponosna sam što u Vašingtonu predstavljam RS

Izvor: Blic, 20.Jan.2017, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović: Ponosna sam što u Vašingtonu predstavljam RS

Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je počastvovana i ponosna što će danas u Vašingtonu prisustvovati inauguraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa i na taj način predstavljati institucije i građane Srpske.

- Građani Republike Srpske očekuju i uvek su očekivali da njihove institucije imaju dobru saradnju sa svim zemljama sveta, posebno sa važnim državama kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što su SAD - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila očekivanje da će nakon dolaska Trampa na čelo SAD mnoge stvari u svetu biti drugačije i bolje. Premijer Srpske je naglasila da je inauguracija američkog predsednika veliki i važan događaj i ujedno prilika za razgovore sa značajnim ljudima koji će biti deo nove američke administracije.

- Očekujem da ćemo imati bolje razumevanje za ono što jeste BiH i da ćemo negovati i razvijati kontakte na dobrobit svih nas - istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da bi bilo dobro da ovom događaju prisustvuje i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, što nije bilo moguće zbog javnosti već poznatih okolnosti.

Cvijanovićeva je demantovala spekulacije koje su objavili pojedini mediji o troškovima njenog boravka u Vašingtonu.

- Reč je o zvaničnom pozivu i ovo nije stvar koju treba svoditi na određena finansijska pitanja. Nisu tačne spekulacije da je za ovaj događaj izdvojena određena suma novca. Dolazak ovde u finansijskom smislu za Srpsku je jednak odlasku predsednika Vlade ili ministra finansija na razgovor sa MMF –om kada treba da se plati putna karta i smeštaj - pojasnila je Cvijanovićeva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvijanović: Ponosna sam što ću prisustvovati Trampovoj inauguraciji

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2017

VAŠINGTON - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je počastvovana i ponosna što će danas u Vašingtonu prisustvovati inauguraciji novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa i na taj način predstavljati institucije i građane Srpske..."Građani Republike Srpske...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.