Crnogorska delegacija sa predstavnicima MMF-a i Svetske banke

Izvor: Blic, 23.Apr.2017, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorska delegacija sa predstavnicima MMF-a i Svetske banke

Crna Gora je posvećena sprovođenju plana fiskalne konsolidacije, koji bi postavio javni dug na čvrstu silaznu putanju u srednjem roku, rečeno je na sastanku crnogorske delegacije i predstavnika Međunarodnog monetarnog Fonda (MMF) i Svetske banke u Vašingtonu.

"Ujedno, sa MMF-om je ugovorena i tehnička pomoć za izradu srednjoročne strategije upravljanja dugom, koja će na trajan način, pomoći unapređenju profila otplate i stabilizacije javnog duga", navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saopštenju Centralne banke Crne Gore.

Na sastanku su razmatrani i povoljni finansijski parametri bankarskog sektora, koji su unapređeni tokom prošle godine i nastavljaju sličan trend i u ovoj godini.

"Bankarski sistem, na agregatnom nivou, pokazuje zadovoljavajuću adekvatnosti kapitala, značajne likvidne rezerve i dalji rast profitabilnosti", dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.