CNN: Ruski agenti preko Pejdža hteli do Trampa

Izvor: B92, 22.Apr.2017, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CNN: Ruski agenti preko Pejdža hteli do Trampa

Vašington -- Ruski agenti pokušali su da utiču na predsedničku kampanju Donalda Trampa prošle godine putem njegovih bliskih saradnika, navodi CNN.

Među tim saradnicima je Trampov bivši savetnik za spoljnu politiku Karter Pejdž, prenela je američka televizijska mreža CNN.

Ta televizija je navela da se o tome raspravljalo na jednom sastanku američke federalne policije (FBI) prošlog leta, kada je pokrenuta istraga da se utvrdi da li postoji "koordinacija" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << između bliskih saradnika sadašnjeg predsednika i ruskih zvaničnika tokom kampanje 2016.

Nije jasno da li je Pejdž znao da pokušaj Rusije da ga iskoristi, naveli su neimenovani američki zvaničnici za CNN.

FBI je pratio Pejdža prošle godine zbog njegovih mogućih veza sa Rusijom i predmet je istrage pokušaja ruskog uticaja na američke izbore.

Pejdž je negirao sve navode, smatrajući to "šalom".

Drugi Trampovi saradnici su imali neke kontakte s ruskim zvaničnima, što je izazvalo sumnju američkih i evropskih obaveštajnih službi o uticaju Rusije na američki izborni tok, dodao je CNN.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.