Bela kuća ismejala Džona Kerija

Izvor: BKTV News, 31.Okt.2014, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća ismejala Džona Kerija

Bela kuća i Stejt department poslednjih dana kao da imaju nekih nerazjašnjenih razmirica.

Naime, samo dan nakon što je neimenovani izvor iz Bele kuće u intervjuu za list “Atlantik” otkrio rastuću netrpeljivost između SAD i Izraela nazvavši premijera Benjamina Natenijahua „kukavicom”, zvaničnici iz Vašingtona okomili su se i na Džona Kerija.
U članku objavljenom u „ >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Njujork Tajmsu” o međunarodnim krizama koje su pogodile Obaminu administraciju poslednjih meseci, uključujući uspon džihadista na Bliskom istoku i situaciju sa ebolom, našao se i zanimljiv segment o sve dubljem jazu između Bele kuće i Stejt depertmenta, a na posebnom udaru se našao američki državni sekretar.
– Gospodin Keri nastupa glasno i nasilno u internim rasparvama, ali često je u raskoraku sa Belom kućom. Zvaničnici Bele kuće šale se da je on izgubljen kao Sandra Bulok u filmu „Gravitacija”, odnosno astronaut koji tumara kroz prostor otrgnut od Bele kuće – rekli su zvaničnici.
Ipak, bilo je i onih kojima ovakav opis očigledno nije bio smešan.
– Nešto ozbiljno nije u redu kada se zvaničnici Bele kuće rugaju državnom sekretaru – rekao je Majk Doran, viši zvaničnik u Centru za bliskoistočne odnose.
Znaci napetosti isplivali su još u aprilu kada je Keri otvoreno kritikovao Obaminu administraciju rekavši da bi Izrael mogao da postane „aparthejd država“ ukoliko mirovni pregovori sa Palestincima ne uspeju.
Iako je Bela kuća branila Kerija u narednim kontroverzama, nedavni komentari iz Bele kuće stigli su kao eho onih iz Izraela kada su se podsmevali Kerijevi pokušaji da posreduje u pregovorima sa Gazom.
– Kao da nije ministar spoljnih poslova najmoćnije nacije na svetu već vanzemaljac koji je upravo spustio svoj brod na Bliski istok – rekao je dipolmatski dopisnik Barak Ravid u julu.
Izvor: blic
The post Bela kuća ismejala Džona Kerija appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.