Aza El-Abd nova direktorka USAID-a u Srbiji

Izvor: Akter, 27.Avg.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aza El-Abd nova direktorka USAID-a u Srbiji

Aza El-Abd postala je nova direktorka misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji, nakon što je položila zakletvu u Vašingtonu

El-Abd biće zadužena za rukovođenje programima USAID-a kojima je cilj podrška stvaranju odgovornih demokratskih institucija u Srbiji i unapređenje njenog sveobuhvatnog ekonomskog razvoja.

Ona je donedavno bila direktorka misije USAID-a u Libanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << gde je upravljala programom pomoći koji ima za cilj da podrži libanske privatne i javne institucije da unaprede javne usluge, posebno u oblasti obrazovanja i vodosnabdevanja, kao da promoviše ekonomski razvoj i ojača civilno društvo.

U periodu 2010-2012. El-Abd je bila zamenik direktora misije i vršilac dužnosti direktora misije USAID-a na Kosovu, navodi se u saopštenju.

Pre te pozicije, El-Abd je radila u Vašingtonu na mestu vršioca dužnosti direktora Kancelarije za Centralnu Ameriku i Meksiko, gde je bila zadužena za davanje strateških smernica za programe u El Salvadoru, Gvatemali, Hondurasu, Nikaragvi, Meksiku i Panami.

Od 2008. do 2009. gospođa El-Abd bila je na poziciji nadzornog programskog direktora u Pakistanu, gde je davala programske smernice za pomoć vrednu više od milijardu dolara.

Što se tiče njenih drugih zaduženja u inostranstvu, bila je na službi u Ugandi, Mađarskoj, Nepalu i Indoneziji.

Takođe je radila u Vašingtonu na poziciji zamenika direktora Kancelarije za Bliski istok, kao i na poziciji Direktora za razvoj u Biroima za Bliski istok i Aziju.

El-Abd ima diplomu elektroinženjera sa Univerziteta u Aleksandriji, a zvanje magistra je stekla u oblasti Strategije korišćenja nacionalnih resursa na Industrijskom fakultetu američkih oružanih snaga.

Nova direktorka USAID-a u Srbiji govori arapski i španski.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Iskusna Aza El-Abd na čelu USAID-a u Srbiji

Izvor: Mondo, 27.Avg.2014

Aza El-Abd postala je nova direktorka misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji, nakon što je danas položila zakletvu na ceremoniji u Vašingtonu...Foto: www.usaid.gov..El-Abd biće zadužena za rukovođenje programima USAID-a kojima je cilj podrška stvaranju odgovornih demokratskih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.