Avganistanski predsednik 24. marta u Vašingtonu

Izvor: Blic, 28.Feb.2015, 01:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistanski predsednik 24. marta u Vašingtonu

Američki predsednik Barak Obama primiće 24. marta u Beloj kući avganistanskog kolegu Ašrafa Ganija u trenutku kada SAD pominju mogućnost sporijeg povlačnje svojih snaga iz Avganistana, saopšteno je u petak u Vašingtonu.

Obama i Gani će razgovarati o bezbednosti i ekonomskoj saradnji, navodi se u saopštenju Bele kuće.

To će biti prva Ganijeva poseta Vašingtonu posle predsedničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izbora u Avganistanu 2014. godine.

Američki ministar odbrane Ešton Karter, koji je prošle nedelje boravio u Avganistanu, pomenuo je mogućnost sporijeg povlačenja američkih snaga iz zemlje, kako se ne bi dovodio u opasnost "napredak postignut na terenu".

SAD imaju trenutno 10.000 vojnika u Avganistanu. Taj broj bi trebalo da se prepolovi do kraja 2015. pre potpunog povlačenje krajem 2016.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.