Asanž: Google radi za američki Stejt department

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2014, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž: Google radi za američki Stejt department

MADRID- Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž otkriva u svojoj knjizi, koja će biti objavljena 1. decembra, da internet pretraživač "Gugl" (Google) radi za američki Stejt department, objavio je španski onlajn list "Publiko".

Asanž navodi da je do tog zaključka došao nakon sastanka sa predsjednikom "Gugla" Erikom Šmitom i članom odbora Džaredom Koenom 2011. godine.

Sastanku su, takođe, prisustvovali Lisa Šilds i Skot Malkomson, za koje se ispostavilo da su diplomatski >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izaslanici Vašingtona.

Asanž u knjizi kaže da ga je posjetila grupa ljudi, od kojih su tri četvrtine bili većinom predstavnici američkog Stejt departmenta, a ostatak iz "Gugla".

"Gugl" obezbjeđuje Federalnom istražnom birou /FBI/ i Centralnoj obavještajnoj agenciji /CIA/ neometan pristup prepiskama korisnika, kaže Asanž.

"Pristup tim podacima može se obezbijediti bez odobrenja tužioca ili nekog suda", navodi Asanž u svojoj knjizi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Asanž: Gugl radi za FBI i CIA

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2014

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž otkriva u svojoj knjizi, koja će biti objavljena 1. decembra, da internet pretraživač Gugl radi za američki Stejt department, objavio je španski onlajn list "Publiko"...Gugl dostavlja podatke američkim obaveštajcima bez odobrenja suda, tvrdi Asanž.. ..Asanž...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.