Senatori: Otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez Beograda

Izvor: BKTV News, 17.Jul.2017, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senatori: Otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez Beograda

Američki senatori Ron Džonson i Kris Marfi su nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, istakli da u Vašingtonu odlično razumeju koliko je važno da SAD, Srbija i EU ojačaju saradnju.

Džonson i Marfi istakli su danas da je stav Vašingtona da otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez liderstva Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << a da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poziciji da bude taj lider.

Senator iz Vinskonsina, republikanac, Džonson rekao je da je predsednik Srbije ukazao na dugu istoriju odnosa dve zemlje, saveza, prijateljstva.

"Imali smo u prošlosti uspone i padove u odnosima. Ovakvi sastanci su jako dobri i treba da se održavaju. Upravo je ono što treba da se radi da dođete u SAD, iznete vaše stavove I iskažete dobru volju za saradnju”; kazao je on.

Senator iz Konektikata, demokrata, Marfi, rekao je da u Senatu postoje neslaganja demokrata I republikanaca oko mnogih pitanja, ali ne postoji neslaganje oko želje za snažnim i dobrim odnosima SAD i Srbije.

"Spoznajemo da sva otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez liderstva Beograda. A Vučić je u poziciji da može biti taj lider, a mi demokrate i republikanci možemo da to podržimo“, naglasio je Marfi.

On je ponovio da i demokrate i republikanci podržavaju snažnije odnose dve zemlje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić veoma je zadovoljan današnjim razgovorima u američkom Kongresu, ali je najavio znatno organizovaniji i ofanzivniji nastup Srbije i promociju njene politike u Vašingtonu.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.