Vučiću i žao i drago zbog odluke UEFA

Izvor: Press, 24.Okt.2014, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučiću i žao i drago zbog odluke UEFA

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mu je žao što je odlukom UEFA fudbalskoj reprezentaciji Srbije oduzeto tri boda u utakmici sa Albanijom, ali i da mu je istovremeno drago što je albanska strana označena kao vinovnik incidenta porazom od tri prema nula.
Vučić je, gostujući na RTS-u, naglasio i da je razočaran izjavama albanskih zvaničnika i činjenicom da nisu želeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da priznaju svoje greške i osude one koji su uneli dron i zastavu "velike Albanije" na stadion Partizana tokom kvalifikacione fudbalske utakmice između Srbije i Albanije.

Premijer Srbije je dodao da nije video sadržaj odluke UEFA, ali da mu je iz sportskog ugla žao fudbalera jer su im oduzeta tri boda.

"Siguran sam da bi do kraja savladali Albaniju. Iz političkog ugla, jedna stvar je pošteno napravljena, a to je da se zna da je vinovnik incidenta albanska strana jer su oni kažnjeni gubitkom tri perma nula", rekao je Vučić.

Mi smo krivi zbog toga što nismo uspeli da se uzdržimo i osmehnemo, kostatovao je Vučić, i da na taj način prećutimo "brutalnu političku provokaciju koju je i UEFA ocenila kao takvu".

Žamo mu je, kaže, što su postojali propusti u organizaciji utakmice i što će fudbaleri Srbije zbog toga platiti cenu, ali i da se nada da se više takvi propusti neće ponoviti.

"Time što je neko utrčao u teren ništa dobro za svoju zemlju nije uradio", rekao je Vučić i dodao da, bez obzira na oduzimanje tri boda, veruje da će naši fudbaleri uspeti da izbore plasman na Evropsko prvenstvo.

Upitan šta odluka UEFA znači na predstojeći susret Vučića i albanskog premijera Edija Rame, on je odgovorio da je razočaran izjavama albanskih zvaničnika.

"Razočaran sam njihovim izjavma, činjenicom da nisu želeli da priznaju svoje greške i optuže i osude one koji su uneli taj dron i tu zastavu ''Velike Albanije''", rekao je Vučić.

On je poručio da je razočaran konstantnim ponavljanjem da je "Velika Albanija" noćna mora Srbije.

"To jeste naša noćna mora, to je noćna mora svakog normalnog čoveka i građanina, i nećemo dozvoliti stvaranje Velike Albanije", poručio je Vučić.

S druge strane, dodao je on, Srbija želi da razgovara sa Albanijom, da se u konstruktivnom razgovoru vidi kako privrednici iz naše zemlje mogu da rade u Albaniji i u nju izvoze ili, ako ima potrebe, da iz nje uvezu robu.

"To je moj posao. Moj posao je racionalno ponašanje i da zajedno sa članovima Vlade i predsednikom Republike obezbedimo mir i stabilnost za našu zemlju, ekonomski napredak", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima ako nema političkog mira i stabilnosti ne može se očekivati ni ekonomske reforme i napredak.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija,   Incident,   Partizan

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ: Žao mi je fudbalera, verujem da bi pobedili Albaniju

Izvor: Kurir, 24.Okt.2014

Premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je potpuno jasno da je albanska strana vinovnik incidenta na stadionu Partitzana i da mu je žao naše fudbalske repezentacije, koja se suočila sa oštrom kaznom UEFA..BEOGRAD - Premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je da mu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.