Ultimatum Albancima - Bez zastava sa etničkim obeležjima!

Izvor: Sportske.net, 08.Okt.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ultimatum Albancima - Bez zastava sa etničkim obeležjima!

Međunarodna fudbalska federacija (UEFA) izdala je direktivu FS Albanije da na stadionu "Elbasan Arena" ne sme biti isticanja zastava sa etničkim simbolima poput one koja je pre godinu dana dronom spuštena na stadion Partizana.

Svega nekoliko sati pre početka kvalifikacione utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo između Albanije i Srbije iz UEFA je stigao ultimatum organizatoru meča.

Kako prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << albanski mediji, predstavnicima FS Albanije naloženo je da spreče unošenje zastava i transparenata sa etničkim obeležjima i simbolima na tribine "Elbasan Arene".

Policija će biti zadužena da na ulazima pretrese svakog navijača i oduzmemu bilo kakvu zastavu zbog koje bi sudija Nikola Ricoli mogao da prekine utakmicu ukoliko bude istaknuta na tribinama.

Ranije danas preneli smo da se ispred "Elbasan Arene" prodaju zastave takozvane "Velike Albanije" ali će izgleda kupci tih komada tkanine morati da biraju između toga da li žele da gledaju meč ili se odreknu svog "rekvizita".

Jedan od glavnih sponzora FS Albanije obezbedio je crvene i crne zastavice koje će se naći na tribinama "Elbasan Arene" pred večerašnju utakmicu.

Dodajmo i to da je UEFA dozvolila da na stadion bude unesena velika zastava koja će biti deo koreografije domaćih navijača.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Šta se 'bijeli' na Elbasan Areni? (foto)

Izvor: Sportske.net, 08.Okt.2015

Poslužismo se stihovima iz Hasanaginice, ali kao i u poznatoj epskoj pesmi na tribinama Elbasan Arene ne 'bijeli' se ni sneg ni labudovi...."Elbasan Arena" spremna je za početak kvalifikacione utakmice Albanije i Srbije a tribine se lagano pune navijačima koji sa nestrpljenjem čekaju da sudija Ricoli...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.