TRANSFERI (24. januar): Evra na pragu Marselja! El Gazi i Lil - detalji! Red za Nijanga, Jokanu pojačanje iz Verdera!

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2017, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRANSFERI (24. januar): Evra na pragu Marselja! El Gazi i Lil - detalji! Red za Nijanga, Jokanu pojačanje iz Verdera!

Uz MOZZART Sport pratite dešavanja na transfer pijaci...

Ljudi, zatvaramo blog. S obzirom da je već počeo duel Napolija i Fjorentine u Kupu, a da će uskoro krenuti i susret Baskonije i Crvene zvezde u Evroligi, jasno je da će dobar deo vas verovatno posmatrati dešavanja na televizoru. A oni koji neće imati mogućnost da posmatraju direktan prenos - imamo tekstualni prenos i možete ga naći OVDE.

Pogledajte vesti koje su obeležile dan za nama:
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
- FOTO: Markec - novi dres je tu! Za dva dana debi protiv Mančester Junajteda? Više OVDE.

- Veče odluke za Patrisa Evru: Marota želi nastavak saradnje, Marselj čeka odgovor. Više OVDE.

- Lester ga letos doveo bez obeštećenja, a sad prodao Malagi za 2.200.000. Više OVDE.

- Kinezi ponovo napadaju - 185.000 evra nedeljno za Danija Alvesa! Više OVDE.

- Srećan kraj nestvarne “krimi-priče“ sa Jamajke: Mister Evropa izabrao, ali s njim su zapleti uvek mogući. Više OVDE.

- Bum-tras, vidi ga Las Palmas: Boateng je tu, iz Vest Hema stiže Kaljeri, iz HSV-a Halilović? Više OVDE.

- Ivan Radovanović rešava sve životne probleme transferom karijere? Više OVDE.

- Čudnovati put Luke Belića: Karaburma, Vest Hem, pa preko Škotske do Celja? Više OVDE.

- Mamić podiže lestvicu - dovodi reprezentativca Brazila od 4.500.000 evra. Više OVDE.

- Porto za špica anonimusa iskeširao 7.000.000 evra. Više OVDE.

- Varnice na Old Trafordu: Liverpulov tinejdžer izbacio Marsijala iz Junajtedovog tima, Antoni je opet ljut. Više OVDE.

- Lazović i Milan? Šuška se. Više OVDE.

- Nišlije ostale kratkih rukava - Stefan Ilić iz Zvezde u Milanovac. Više OVDE.

- Slovenački reprezentativac na pragu Marakane. Više OVDE.

21.21 - ZVANIČNO: Oriol Romeu produžio je ugovor sa Sautemptonom do leta 2021. godine!

21.14 - GOTOVO: Brajan Kristante je večeras napustio Peskaru i uputio se u Bergamo kako bi postao novi igrač Atalante! Kako javlja italijanski novinar Alfredo Pedula, u pitanju je pozajmica iz Benfike, na 18 meseci. Bez opcije kupovine.

20.49 - Vulverhempton je spreman da razbije kasu i iskešira čak 16.000.000 evra za krilnog napadača Benfike Eldera Kostu, koji je od letos u Vulvsima na pozajmici. Za njega su počeli da se interesuju Sautempton, Hal, Sanderlend i Kristal Palas, a navodno bi transfer trebalo da bude ozvaničen u narednih 24 časa.

20.40 - „Pregovori oko produžetka ugovora sa Linelom Mesijem teku jako dobro. Ljudi previše komentarišu ovu temu, a za nas su stvari prilično jasne, baš kao što su bile i u slučaju Maskerana, Busketsa, Suareza i Nejmara“, reči su sportskog direktora Barselone Roberta Fernandeza na temu Mesijevog ostanka u Barsi.

20.21 - Kao što je i najavljeno prethodnih dana, Empoli je realizovao transfer Zvezdinog deteta Nikole Pejovića (18). U pitanju je štoper koji je bio viđen kao budućnost kluba, a sada je na dobrom putu da u skorijoj budućnosti dođe do debija u Seriji A. Ali, prvo će se kaliti u drugom timu.

20.03 - Ivan Ivanov se pre par dana praktično sto odsto povezivao sa Arsenalom iz Tule, ali sada bugarski mediji pišu da to nije toliko sigurno i da postoje drugi klubovi koji žele ovog štopera: Levski, CSKA Sofija, Lokomotiva Plovdiv, Gacijantep i APOEL. Inače, Ivanov je sada zvanično slobodan igrač pošto je raskinuo ugovor s Panatinaikosom.

19.55 - Mateja Kežman, agent srpskog bisera Sergeja Milinković Savića, odbacio je glasine da je bilo kontakta sa Interom, Juventusom i Milanom oko potencijalnog transfera na leto.

„Istina je jedna - nismo dobili nikakve ponude, niti smo imali kontakte s tim klubovima. Sada ni ne razmišljamo o pijaci. Sergej ima ugovor s Lacijom u naredne tri i po godine, igra dobro i ubeđen sam da ima ogroman potencijal. Mora da ostane fokusiran na fudbal, ne na priče sa strane“, rekao je Kežman.

19.42 - Šokantna vest sa Ostrva! Sećate li se Krisa Sambe? Nekadašnjeg štopera Blekburna i KPR, jedan od prvih koji su otišli put Anžija u vreme kada su se plate delile šakom i kapom? E, njemu je danas ponuđena proba u Kristal Palasu. On je bez kluba od prošlog petka, kada se razišao sa Panatinaikosom.

19.37 - ZVANIČNO: Trabzon je dobio još jedno veliko pojačanje! Naime, u klub stiže prekaljeni napadač Ugo Rodaljega, koji je potpisao dvoipogodišnji ugovor, sa godišnjim primanjima od 1.600.000 evra. Obeštećenje iznosi 1.600.000 evra, plus Mustafa Jumlu.

19.25 - Pisali smo juče da je nekadašnji biser Pari Sen Žermena Ervan Ongenda napustio Park prinčeva, ali nije bilo poznato gde će nastaviti karijeru. Sada L'Ekip javlja da je 21-godišnji napadač postao novi igrač Cvolea, a sa kojim je potpisao ugovor do leta 2020.

19.16 - Sport Medijaset javlja da će emisrai Juventusa obaviti večeras razgovore sa Patrisom Evrom po pitanju dalje saradnje. Bepe Marota je za to da Francuz ostane, ali igrač bi da ide dalje. A kako sada stvari stoje - najbliži je Olimpiku iz Marselja.

19.11 - Mladi krilni napadač Noriča Džoš Marfi produžio je ugovor do juna 2021. godine. On je poslednjih dana bio na meti Vulverhemptona, a pošto Vukovi nisu poslali nikakvu ponudu, obavezao se na višegodišnju vernost klubu u kome je ponikao.

19.06 - ZVANIČNO: Džoleon Leskot je novi igrač Sanderlenda, zvanično. On je prihvatio ugovor do kraja sezone, a pošto već neko vreme trenira sa Crnim mačkama, neće mu biti potrebno mnogo vremena da se navikne na uslove nove sredine.

18.58 - ODBIJENO: Slaviša Jokanović neće vratiti Rosa Mekormaka ove zime, iako se poslednjih dana dosta šuška o ovoj temi po engleskim medijima. Engleski golgeter letos je otišao u Aston Vilu za 15.000.000 evra, ali se nije snašao. Na 22 utakmice - tri gola. Jokanović se konsultovao sa upravom Fulama i doneta je odluka da se Mekormak ne vraća.

18.52 - Atomski mrav ima ponudu iz Kine! Andrea D'Amiko, agent Sebastijana Đovinka, potvrdio je ovu informaciju u razgovoru za italijanski Skaj.

„Kinezi su pokazali ogromno interesovanje, ali teško će biti da se raskine saradnja sa Torontom. Razgovaraćemo sa obe strane, biće tu i Sebastijan, pa ćemo videti šta ćemo dalje“, rekao je D'Amiko.

18.40 - Najnovija vest: Gonsalo Guedeš večeras stiže u Pariz, a sutra ujutru imaće medicinske preglede, čime će završiti transfer u PSŽ iz Benfike vredan 30.000.000 evra.

18.34 - BOMBA: Kucamo na vrata zaboravljenih asova... Pali heroj Adrijano Leite Ribeiro mogao bi ponovo da se vrati fudbalu. Kako javlja list Globoesporte, Adrijano poslednje vreme trenira sa niželigašem, brazilskom Boavistom, a klub mu je ponudio i mogućnost da potpiše ugovor i zaigra.

„Za njega su vrata uvek otvorena. Trenira sa nama, blizu mu je kuća, a ako želi da zaigra, tu smo“.

I dalje Adrijano muku muči sa kilažom, ali bilo bi lepo videti ga ponovo na terenu!

18.15 - ZVANIČNO: Kao što smo već najavili tokom dana, Luis Fernandez je završio transfer u Malagu. Ali, ne na šestomesečnu pozajmicu, kako je prvobitno pisano, već na višegodišnji ugovor. Tačnije, na tri i po godine. Obeštećenje iznosi oko 2.000.000 evra.

17.55 - Evo vesti iz Kine, odnosno Juventusa. I to kakve vesti! Kako piše Skaj Sport, Dani Alves dobio je ponudu od kineskog Šangaj SIPG-a vredan 185.000 evra nedeljno! To je oko 8.800.000 evra na godišnjem nivou. Uskoro opširnije...

17.37 - Tuto Merkato kao eskluzivnu vest objavljuje da že senegalski napadač Demba Ba narednih šest meseci provesti u bivšem klubu, Bešiktašu, kao pozajmljen igrač Šangaj Šenhue u koju je stigao u junu 2015. godine.

17.26 - Brazilski napadač Rafael Martins novi je igrač Vitorije Gimaraeš. On je nedavno raskinuo ugovor sa Levanteom, a čitavu karijeru je proveo po pozajmicama. Možda je sada trenutak da se skrasi i pokaže kvalitet.

17.17 - Talentovani crnogorski levi bek Andrija Vukčević, koji je pod ugovorom sa Seviljom, narednih šest meseci provešće na pozajmici u trećeligašu San Fernandu.

17.03 - ZVANIČNO: Suli Muntari je novi fudbaler Peskare! Nekadašnji vezista Intera i Milana definitivno je zadužio opremu jednog od najslabijih timova Serije A, pošto su sve birokratske prepreke rešene sa njegovim bivšim klubom, Al Itihadom.

16.57 - Alešandre Pato se pominje kao potencijalno pojačanje Galatasaraja, a španski mediji javljaju da bi Brazilac vrlo lako mogao da ode u Kinu, gde ga čekaju džakovi para. Ali, imena klubova se ne pominju...

16.52 - Slaviša Jokanović dobiće uskoro veliko pojačanje iz Verdera. U pitanju je grčki internacionalac i defanzivni vezista - Atanasios Petsos. On će uskoro napustiti klub iz Bremena, a sada se dogovaraju detalji transfera, javlja nemački ogranak Skaja. Petsos je letos stigao u Bremen kao slobodan igrač, ali je dosad odigrao samo tri meča u Bundesligi.

16.33 - Sve je više klubova zaintesovanih za Mbaja Nijanga. Posle Đenove i Vest Hema u red su stali još i Everton i Kristal Palas, javlja Skaj Sport. Podsetimo, Nijang danima unazad čeka poziv Siniše Mihajlovića iz Torina. Biće zanimljivo videti šta će na kraju biti, jer za Nijanga nema više mesta u Milanu.

16.25 - Vest Hem je i dalje u trci za potpis Roberta Snodgrasa iz Hala. Čekićari su dosad nudili oko 7.500.000 evra, Hal ga ceni na 12.000.000, dok je odbijeno i 10.000.000 od Midlzbroa. Nakon čega je klub sa Riversajda odustao.

16.20 - Poznati su detalji saradnje Anvara El Gazija i Lila! U narednih 48 sati biće završen posao, uz ugovor od četiri godine i 1.500.000 po sezoni, a obeštećenje će biti na 8.000.000 evra.

16.14 - BOMBA: Posle Mančester junajteda, Kristal Palasa, Valensije, Šalkea, Liona i kineskih klubova za potpis Patrisa Evre javio se Marselj! Kako Đanluka di Marcio tvrdi, prvi kontakti su uspostavljeni i Evra je zadovoljan onim što Olimpik nudi. Kako se navodi, nekadašnji francuski i evropski šampion je najbliži potpisu trenutno!

15.53GOTOVO: Rumunski defanzivac i dosadašnji član Steaue Alin Toska doputovao je u Sevilju gde bi trebalo sa Betisom da potpiše ugovor do 30. juna 2020. godine. Španski klub će platiti obeštećenje od 1.000.000 evra i to u dve jednake rate.  Toska ima 24 godine, a prethodne tri sezone je za Steauu odigrao 96 mečeva i dao jedan gol.

15.40 - Bornmut želi da dovede golmana Čelsija Asmira Begovića, ali trener Antonio Konte voljan je da ga pusti samo pod uslovom da pronađe adekvatnu zamenu. Čelsi je za Begovića platio Stouku 9.000.000 evra pre godinu i po dana, a sada traži 11.500.000 evra.

15.30 - A evo i prve slike Lazara Markovića sa dresom novog kluba Hal Sitija. On će za Tigrove igrati do kraja sezone kao pozajmljeni fudbaler Liverpula. On je, po istom modelu, od letos bio član lisabonskog Sportinga za koji je odigrao šest mečeva i dao jedan gol.

Good luck Sanec ,all the best in the new adventure #hull #WelcomeLazar  @HullCity @LMarkec50 pic.twitter.com/m40dIRMJcg

15.20 - Zanimljiva vest stiže nam iz Afrike. Kapiten Togoa Emanuel Adebajor, koji je trenutno sa tom selekcijom na kontinentalnom šampionatu, smatra da zaslužuje još jednu šansu u Premijer ligi. On je bez kluba od juna prošle godine, a u karijeri je na Ostrvu igrao u Arsenalu, Mančester Sitiju, Totenhemu i Kristal Palasu koji mu je ujedno bio i poslednji klub.

15.10 - Brazilac Alešandre Pato mogao bi da napusti Viljareal samo šest meseci po dolasku na stadion El Madrigal. Španski dnevnik Sport navodi da je u ovom prelaznom roku Viljareal već doveo napadača Adrijana Lopeza iz Porta, kao i da je blizu angažovanja Filipea Kaiseda uz Espanjola. U tom slučaju Pato bi bio višak, a kao nova opcija za Brazilca pominje se turski Galatasaraj, ali samo u slučaju da iz Istanbula ode Lukas Podolski.

14.55 - Nikolaj Bodurov, bugarski štoper koji je pre dve godine bio na meti Partizana, vratio se u sofijski CSKA. On je od letos bio bez kluba kada mu je istekao ugovor sa londonskim Fulamom tako da je za CSKA potpisao kao slobodan igrač. Drugi deo prošle sezone proveo je na pozajmici u danskom Midtjliandu.

14.45 - „Idi mi, dođi mi“. Tako bi otprilike mogla da se nazove vest o mogućem povratku Endros Tauzenda u Njukasl. Engleski Skaj navodi da bi Tauzend mogao na Sent Džejms Park na pozajmicu do kraja sezone, a da onda Svrake od Kristal Palasa u junu otkupe njegov ugovor.

14.35 - Ponovo smo u Španiji, idemo do Granade. Napadač Adrijan Ramos je stigao u redove tamošnjeg prvoligaša i odradio prvi trening sa novom ekipom.

14.25 - Izgleda ima nekih pomeranja sa „mrtve tačke“ kada je u pitanju Manolo Gabijadini. Italijanski skaj naveo je da su predstavnici Napolija i Sanderlenda danas nastavili pregovore. Isti izvor navodi da su Napolitanci sada spremni da snize cenu i prodaju napadača za 20.000.000 evra.

14.15 - Da li se sećate Luke Belića? Momak koji je 2015. godine prešao iz OFK Beograda u Vest Hem, sada bi karijeru mogao da nastavi u slovenačkom Celju, preneli su tamošnji mediji. Ovaj ofanzivni vezista prvi deo sezone proveo je na pozajmici u škotskom Madervelu.

14.06GOTOVO: Pisali smo jutros da Fiorentina gleda Andrea Pinta iz Brage, ali brži je bio Sporting. A Bola je javila da je ovaj 27-godišnji defanzivac postigao dogovor sa Lavovima i potpisao petogodišnji ugovor koji važi od 1. jula. Momak je prošao omladinsku školu Porta, a član Brage je od 2014. godine.

13.55 - Napoli je nanišanio novog Slovaka. Mareku Hamšiku bi u gradu pod Vezuvom uskoro mogao da se pridruži zemljak, vezista Miroslav Kačer iz ekipe Žiline. Ovaj momak ima 20 godina, a ranije ovog meseca debitovao je i za seniorsku reprezentaciju Slovačke.

13.45 - Svi su mislili da je transfer Lukasa Podolskog iz Galatasaraja u japanski Vizel Kobe gotovo stvar, ali nije. Turski mediji javljaju da je klub sa Dalekog istoka ponudio između 3.000.000 i 4.000.000 evra na ime obeštećenja. Problem je što turski velikan traži 5.000.000 evropskih novčanica za nemačkog napadača.

13.34 - Real Sosijedad produžio je ugovor sa Rubenom Pardom do kraja juna 2020. godine. Ovaj momak ima 24 godine, član je prvog tima od 2011. za Sosijedad je do sada odigrao 158 utakmica i postigao pet golova.

13.25 - ZVANIČNO: Kao što smo i najavili jutro, veteran Džolion Leskot potpisao je ugovor do kraja sezone sa ekipom Sanderlenda koja se grčevito bori za opstanak u Premijer ligi. Došao je u ovaj klub kao slobodan igrač.

13.15 - Kako navodi italijanski transfer ekspert, Đanluka di Marcio, postoji velika šansa da Alen Halilović u smiraj prelaznog roka ode na pozajmicu u Las Palmas koji će platiti 1.500.000 evra. Takođe, španski klub u junu će moži da otkupi njegov ugovor za 5.000.000 evra. On je letos prešao iz Barselone u Hamburg za koji je u prvom delu sezone odigrao šest mečeva.

13.05 - Evo nas sada u Torinu, a Gazeta delo Sport je javila da je Granata ponudila 2.500.00 evra za Oskara Hiljemarka iz Palerma, a za švedskog fudbalera je spreman trogodišnji ugovor. Švedski vezista ima 24 godine, a prethodno je navodno odbio ponudu kijevskog Dinama.

12.55 - Mario Mandžukić ostaje u Juventusu. Tutosport je javio da je trener Masimilijano Alegri tako presekao posle odlične partije hrvatskog napadača prošlog vikenda protiv Lacija (2:0). Dobio je prethodnih dana Mandžukić nekoliko poziva iz Kine, ali izgleda sve to pada u vodu.

12.45 - Još jedna vest koja se tiče novog ugovora sa sadašnjim klubom. U pitanju je štoper Milana Alesio Romanjoli. Rosoneri su mu spremili novi ugovor po kojem bi mu godišnja plata bila povećana na 3.000.000 evra, a saradnja bi bila overena do juna 2022. godine.

12.35 - Dobra vest za navijače Barselone, tehnički sekretar kluba Robert Fernandez tvrdi da se pregovori sa Lionelom Mesijem o novom ugovoru odvijaju veoma dobro. On, međutim, nije želeo da otkriva detalje pregovora. Njegov sadašnji ugovor ističe u leto 2018. godine, a navijači nestrpljivo iščekuju vesti.

12.25 - Najlošija ekipa Serije A, Peskara panično juri za pojačanjima koja bi joj pomogla da sačuva mesto u eliti. Italijanski Skaj navoda da je uprava planira „paket“ igrača koji čine Suli Muntari, njemu je već ponuđen ugovor do kraja sezone i Federiko Matijelo koji bi došao na pozajmicu iz Juventusa, ali njega želi i Sasuolo.

12.15 - Izgleda da Vest Hem planira se umeša u trku Mbajeom Nijangom koji je na izlaznim vratima Milana. Možda Slaven Bilić uspe da pokvari planove Đenovi koja je najozbiljnije „zagrizla“ za ovog momka. Uprava Milana za Nijanga traži 15.000.000 evra obeštećenja, ali bi Vest Hem najradije primenio proverenu „italijansku varijantu“ sa pozajmicom do kraja sezone i opcijom otkupa ugovora u januaru.

12.05 - Imamo nove informacije u vezi sa već pomenutim škotskim klincem Tonijem Galaherom kojeg traži Barselona. Škotski Falkirk odredio je cenu ispod koje svakako neće da ide kada je u pitanju potencijalni transfer, a ona iznosi 900.000 evra. Ruku na srce, to je prava sitnica za klub kao što je Barselona.

11.55Luis Ernandez mogao bi posle samo šest meseci da napusti redove Lestera. Kako je preneo britanski Skaj, španski defanzivac je u završnim pregovorima sa Malagom. On je već prošao lekarske preglede i ostalo je samo da dogovori lične uslove ugovora sa ekipom iz Andaluzije. On je letos došao u Lester kao slobodan igrač, ali nije uspeo pored Denija Simpsona da se izbori za mesto u timu.

11.45 - Zagrebački Dinamo je ozbiljno shvatio pretnju iz Rijeke. Prvo su Modri vratili 1Samira, a to je izgleda uvod u posao godine. Hrvatski mediji tvrde da u Dinamo stiže mladi reprezentativac Brazila, napadač Markos Giljerme. Hrvatski šampion bi za ovaj transfer Atletiko Paranenseu mogao da plati 3.000.000 evra, ali bi za taj novac otkupio samo pola ugovora. Druga varijanta glasi da Dinamo plati 1.000.000 evra za pozajmicu u trajanju od godinu i po dana. Opširnije OVDE

11.35Siniša Mihajlović jasno je pokazao da ne računa na Maksija Lopeza u Torinu. Iskusni argentinski napadač je u potrazi za novim klubom, a italijanski mediji navode da trenutno ima dve opcije - Kataniju i Rasing iz Avelanede.

11.30 - Barselona je levog beka za budućnost pronašla, ni manje, ni više, nego u Škotskoj. Radi se o 17-godišnjem Toniju Galaheru koji je trenutno član drugoligaša Falkirka, a Dejli Mejl prenosi da katalonski gigant već neko vreme prati igre ovog fudbalera koji je u dosadašnjem toku sezone upisao pet nastupa za prvi tim.

11.20 - Fudbaler Barselone Ivan Rakitić odbacio je spekulacije da želi da napusti klub zbog nesuglasica sa trenerom Luisom Enrikeom i poručio da ima nameru da karijeru završi na Nou Kampu. Rakitić je dodao da uskoro planira da potpiše novi ugovor sa Kataloncima i tako definitivno stavi tačku oko mogućeg prelaska u Mančester Siti ili Juventus.

11.10 - Atalanta je u potrazi za napadačem, a ideja uprave kluba iz Bergama je da pokuša da angažuje Rodriga Palasija iz Intera. Argentinac trenutno ne igra u milanskom klubu, a ugovor sa Nerazurima mu ističe na kraju sezone. Za četiri godine u Interu odigrao je 155 mečeva i dao 58 golova.

11.00Andrea Ranokija je na izlaznim vratima Intera, a poslednja vest glasi da je ruski Zenit ponudio 8.000.000 evra za 28-godišnjeg defanzivca. Ove sezone odigrao je devet utakmica za Nerazure. A za njegov potpis zainteresovan je i Totenhem. U slučaju da ga Zenit dovede, onda otpada opcija da u ruski klub stigne i srpski štoper Matija Nastasić iz Šalkea.

10.50 - Darko Lazović na radaru Milana? I Gazeta delo Sport i Korijere delo Sport pišu da je Galijani zainteresovan i za Darka Lazovića i da ne bi imao ništa protiv ako bi umesto Okamposa, koji je bio za, na San Siru završio srpski internacionalac! Opširnije OVDE

10.45 - Manolo Gabijadini je u ovom prelaznom roku najtraženiji fudbaler Napolija. Barem četiri engleska kluba se utrkuju za njegov potpis, navodno i Kinezi, a poslednja vest glasi - Borusija Menhengladbah pažljivo gleda celu situaciju. Aurelio de Laurentis, prvi čovek Napolija, još ranije je najavio da neće pustiti Gabijadinija za manje od 25.000.000 evra.

10.40 - Sanderlend je ponudio ugovor do kraja sezone veteranu, 34-godišnjem defanzivcu Džolionu Leskotu. On je sezonu počeo u atinskom AEK-u, ali je raskinuo ugovog u decembru. Inače, Leskot već neko vreme trenira se ekipom Sanderlenda.

10.35 - Idemo dalje, na redu je Fiorentina. Specijalizovani italijanski sajtovi navode da ljubičasti iz Firence prate igre defanzivca Brage Andrea Pinta. Ovaj momak ima 27 godina, prošao je fudbalsku školu Porta, a jednu sezonu proveo je i u Panatinaikosu.

10.30 - Italijanski mediji navode da je londonski Vest Hem zainteresovan za Ivana Perišića koji bi trebalo da popuni rupu nastalu odlaskom Dimitrija Pajea. Hrvatski fudbaler je i u prošlom letnjem prelaznom roku bio na meti premijerligaša, pre svih Arsenala.

10.25 - GOTOVO: Idemo sa Ostrva do Portugalije opet. Tačnije u Porto koji je, prema pisanju Rekorda, doveo napadača Tikinja Soareša iz Vitorije Gimaraeš. Obeštećenje iznosi 7.000.000 evra, a Brazilac je potpisao ugovor na tri i po godine. U prvom delu sezone 26-godišnji Soareš dao je sedam golova na 16 utakmica. Opširnije OVDE

10.20 - Sada vesti za plavu stranu Liverpula. I ponovo je izvor lokalni Eho, koji navodi da su predstavnici Evertona već nekoliko puta gledali francuskog vunderkinda Martina Terijea, koji je trenutno član Lila. Momak ima 19 godina, prethodno je interesovanje za njega pokazao još jedan premijerligaš, Vest Hem.

10.15 - Kristal Palas je izgleda završio posao oko dovođenja Patrika van Anholta iz Sanderlenda. Vrednost celog transfera, uključujući i bonuse, mogla bi da dođe do sume od 14.000.000 evra. Ovaj holandski levi bek je dve i po godinu Sanderlendu odigrao 88 utakmica i dao osam golova.

10.10 - I sada se vraćamo na Enfild, ali preko Portugalije. Ugledna A Bola javila je da je Liverpul poslao predstavnike u Lisabon kako bi pokušalu da realizuju transfer Vilijama Karvalja iz Sportinga. Nije to prvi put da se Liverpul interesuje za ovog igrača sredine terena. Veruje se da lisabonski klub neće da ga proda za manje od 30.000.000 evra.

10.05 - I dalje smo u Engleskoj, samo se sada selimo u Mančester, a tematika je slična. Tabloid San javlja da je Žoze Murinjo spremio novi ugovor za napadača Junajteda Markusa Rašforda. On je prošlog leta potpisao ugovor po kojem zarađuje 23.000 evra nedeljno, a sada mu je spremna povišica od 6.000 evropskih novčanica.

10.00 - Vežite se, polećemo i to iz kolevke fudbala. Prva vest, koju donosi uvek dobro obavešteni Liverpul Eho, je da je uprava Crvenih sa Enfilda spremila novi ugovor za Brazilca Filipea Kutinja. Njegov sadašnji ugovor traje do 2020. godine. Nova saradnja doneće i bolje finansijske uslove za Brazilca, ali detalji nisu otkriveni.

Dobro jutro, poštovani čitaoci portala MOZZART Sport i dobro došli u još jedan dnevni blog posvećen dešavanima na transfer pijaci. Već smo ušli u poslednju punu sedmicu pre zatvaranja kapija, zato očekujemo da polako krenu da se realizuju sve one priče o kojim smo dosad pisali. Da ne dužimo mnogo - pogledajte OVDE šta se dešavalo juče na pijaci, a OVDE sve vesti koje smo dosad pisali za vas.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.