Vernici u Crnoj Gori opet dobili dve uskršnje poslanice

Izvor: B92, 29.Apr.2016, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vernici u Crnoj Gori opet dobili dve uskršnje poslanice

Podgorica -- Vernici u Crnoj Gori i ove godine dobili su dve uskršnje poslanice - Mitropolije crnogorsko- primorske, odnosno SPC i nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve.

Mitropolit crnogorsko - primorski Amfilohije je u svojoj uskršnjoj poruci naveo da se u Hristu i njegovom "žrtvovanju za život sveta" otkrila punoća božanske ljubavi.

On je poručio da proslavljanje Vaskrsa nije prosto običaj već je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svetkovanje i proslavljanje ostvarenog večnog smisla čoveka i svega postojećeg, a da svetlost Hristova "prosvećuje sve i sva", navodi se na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Amfilohije je na Veliki petak sa sveštenstvom u Cetinjskom manastiru služio večernje sa iznošenjem plaštanice, prenela je RTCG.

On je u govoru posle službe rekao i da se ljudi i danas dele na one koji sude gospodu i prikivaju ga za krst i na one koji celivaju njegove rane. On je rekao da je u prošlim vremenima možda više bilo onih koji su priznali Hrista, navodi RTCG.

Mitropolit CPC Mihailo pozvao je u poslanici povodom predstojećeg Vaskrsa Crnogorce da oproste jedni drugima uvrede i nepravdu.

Mihailo je u poslanici građane pozvao da oproste i onima koji vređaju Crnu Goru, crkvu i nacionalne osećaje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CG: I ove godine dve uskršnje poslanice

Izvor: B92, 30.Apr.2016, 08:25

Podgorica -- Pravoslavni vernici u Crnoj Gori i ove godine dobili su dve uskršnje poslanice - Mitropolije crnogorsko-primorske SPC i nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve...Mitropolit crnogorsko - primorski Amfilohije je u svojoj uskršnjoj poruci naveo da se u Hristu i njegovom "žrtvovanju za život...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.