Vaskršnja čestitka FPO

Izvor: Vesti-online.com, 02.Maj.2016, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaskršnja čestitka FPO

Zamenik gradonačelnika Beča Johan Gudenus i lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc-Kristijan Štrahe, čestitali su hrišćanima pravoslavne veroispovesti uskršnje praznike. "Hristos vaskrse. Vaistinu vaskrse. Želimo srećne praznike Hristovog vaskrsenja svim pravoslavnim vernicima", poručili su oni u saopštenju.

"U vremenu kada se celim svetom hrišćanstvo na najbrutalniji način progoni i čak mu preti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << istrebljenje na drevnim postojbinama hrišćanstva kao što su Irak i Sirija, i na prostorima južne srpske pokrajine Kosova i Metohije gde pravoslavni srpski narod i u današnje vreme trpi napade na svoje svetinje i kulturna dobra, nadamo se da će prevladati razum među narodima i doneti mir kakav nam je svima na ovom svetu potreban", istakli su Gudenus i Štrahe.

Čestitkama se pridružio i prvi srpski poslanik u bečkoj skupštini Nemanja Damnjanović.

FPO je poželela i svim svojim članovima i simpatizerima, ali svim građanima Austrije, pravoslavne veroispovesti, da u miru i u krugu svojih najbližih proslave vaskršnje praznike.

Uskršnju čestitku pravoslavnim vernicima uputio je i predsednik austrijske Hrišćansko-slobodarske platforme (CFP) i šef kabineta dogradonačelnika Beča, Konstantin Dobrilović.

"Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse! Svim hrišćanima pravoslavne veroispovesti želim srećne praznike Hristovog vaskrsenja. Pravoslavni narodi su danas u velikim iskušenjima, ugroženi su ekonomskom krizom, ali i njihov biološki opstanak na svojim vekovnim postojbinama je doveden u pitanje. Pravoslavci u Siriji i Ukrajini prolaze kroz patnje građanskog rata i najezde terorizma, ali i srpski narod na Kosovu i Metohiji živi u stalnoj nesigurnosti i opasnosti od nestanka sa vekovnih ognjišta. Nadamo se da će vaskrsli Gospod doneti svim pravoslavnim hrišćanima, kao i svim drugim ljudima dobre volje, mir i spokojstvo. CFP želi svim pravoslavnim hrišćanima da u ljubavi i miru proslave praznike Hristovog vaskrsenja", poručio je Dobrilović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.