Upozorenje američkim građanima na Kosovu

Izvor: RTS, 18.Apr.2014, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje američkim građanima na Kosovu

Biro za diplomatsku bezbednost američkog Stejt departmenta izdao saopštenje u kome poziva američke građane na Kosovu da budu oprezni tokom Uskrsa, upozoravajući na opasnost od ekstremnog islamizma.

Saopštenje se zasniva na informacijama koje poseduje američka Ambasada u Prištini, a koje se odnose na pretnje pravoslavnim verskim objektima na Kosovu.

Ovo je prvi put da jedna američka organizacija upućuje ovakav poziv američkim građanima na Kosovu uoči jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od najvećih hrišćanskih praznika kao što je Uskrs, i da je aluzija više nego jasna svima onima koji prate "evoluciju i involviranje" nekih segmenata kosovskog društva.

Sličnim saopštenjem ove interne vladine organizacije - Konsultativnog saveta za bezbednost van SAD-a, je u februaru takođe savetovana američkim građanima opreznost i skretana im je pažnja na "rast ekstremnog islamizma na Kosovu, a posebno van Prištine".

Uskrs ima izuzetnu važnost za hrišćansku zajednicu i katoličku i pravoslavnu i očekuje se da u njihovim verskim objektima bude znatno više ljudi nego obično, navodi Biro za diplomatsku bezbednost.

"Imajući u vidu povremene pretnje verskim objaktima na Kosovu, posebno najpoznatijim crkvama u urbanim centrima, američka Ambasada želi da skrene pažnju svim američkim građaima na Kosovu da budu oprezni i da kosovskoj policiji javljaju o svakoj sumnjivoj aktivnosti ", kaže se u preporuci Saveta američkim građanima koji su na Kosovu ili planiraju da tamo putuju ovih dana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Upozorenje za Uskrs na Kosovu

Izvor: B92, 18.Apr.2014

Priština -- Biro za diplomatsku bezbednost Stejt departmenta pozvao je američke građane na Kosovu da budu oprezni tokom Uskrsa zbog pretnji od ekstremnog islamizma...Saopštenje se zasniva na informaciji koju je dobila američka ambasada u Prištini, o pretnjama pravoslavnim verskim objektima na Kosovu,...

Nastavak na B92...

SPREMA LI SE NEŠTO ZA VASKRS: Srpske svetinje na Kosmetu u opasnosti!

Izvor: Kurir, 18.Apr.2014

Upozorneje se zasniva na informaciji koju je dobila američka ambasada u Prištini, o pretnjama pravoslavnim verskim objektima na Kosovu..PRIŠTINA - Biro za diplomatsku bezbednost američkog Stejt departmenta izdao je saopštenje u kome poziva američke građane na Kosovu da budu oprezni tokom Uskrsa...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.