Savremeni život ne ukida potrebu za Uskrsom

Izvor: Beta, 17.Apr.2014, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savremeni život ne ukida potrebu za Uskrsom

BEOGRAD, 17. aprila 2014. (Beta) - Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar u četvrtak je u poslanici pozvao vernike da, slaveći Uskrs, obnove nepokolebljivu veru i nadu i dodao da nije ispravan utisak da savremeni način života može da zaobidje potrebu za proslavljanjem tog praznika.

"Svakodnevnica koja donosi toliko informacija sa svih strana sveta, trgovine prepune najrazličitijih egzotičnih ponuda, i stvarno napeta i dinamična zbivanja u društvenom delu života, kao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << u celini upošljavaju i zadovoljavaju sve naše ljudske želje i mogućnosti", ukazao je Hočevar.

"I zaista, ko je telesno zdrav i traži samo materijalne ugodnosti i koristi, on i ne primećuje tolike vapaje sa svih strana koje mi sveštenici svakodnevno čujemo u ispovedaonicama", naveo je on.

U uskršnjoj poslanici, Hočevar je dodao da ljudi žure, ne znajući šta im je cilj i šta je smisao tolike žurbe, "bez garancije da će, uz tolike saobraćajne nesreće, stići kuda žele".

"Da i ne pominjemo kolikim intenzitetom se uvećava broj onih koji žive u zavisnosti, u usamljenosti, u psihičkim teškoćama, pasivnosti, neinicijativnosti i neodgovornosti, dok drugi, opet, bude u sebi nepovratni radikalizam ili čak agresiju", ukazao je nadbiskup.

Ali, zahvaljujući veri, "niko više ne bi trebalo da pati od besmisla, depresije, beznadja, pasivnosti, neodgovornosti ili na bilo koji način da sebi i drugima oduzima život. Taj novi i živi put koji nam je otvorio uskrsli Gospod nikome ne dozvoljava da na bilo koji način sprečava ili uništava začeće, radjanje i rast ljudskog bića", rekao je on.

Beogradski nadbiskup je povodom Uskrsa poslao i pismo patrijarhu srpskom Irineju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HOČEVAR ČESTITAO USKRS: Nadu i slobodu niko ne sme da nam oduzima

Izvor: Kurir, 17.Apr.2014

To znači da niko više ne bi trebalo da pati od besmisla, depresije, beznađa, pasivnosti, neodogovonosti ili na bilo koji način da sebi i drugima oduzima život, poručio je beogradski nadbiskup..BEOGRAD - Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je danas Uskrs svim hrišćanima uz poruku...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.