Pravoslavcima u Crnoj Gori dve uskršnje poslanice

Izvor: Blic, 30.Apr.2016, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravoslavcima u Crnoj Gori dve uskršnje poslanice

Pravoslavni vernici u Crnoj Gori i ove godine dobili su dve uskršnje poslanice - Mitropolije crnogorsko- primorske, odnosno Srpske pravoslavne crkve i nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve.

Mitropolit crnogorsko - primorski Amfilohije je u svojoj uskršnjoj poruci naveo da se u Hristu i njegovom "žrtvovanju za žživot svijeta" otkrila punoća božžanske ljubavi.

On je poručio da proslavljanje Vaskrsa nije prosto običaj već je svetkovanje i proslavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostvarenog večnog smisla čoveka i svega postojećeg, a da svetlost Hristova "prosvećuje sve i sva", navodi se na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Amfilohije je na Veliki petak sa svešštenstvom u Cetinjskom manastiru služio večernje sa iznoššenjem plaštanice, prenela je RTCG.

Amfilohije je u govoru posle službe rekao i da se ljudi i danas dele na one koji sude gospodu i prikivaju ga za krst i na one koji celivaju njegove rane. On je rekao da je u proššlim vremenima možda višše bilo onih koji su priznali Hrista, navodi RTCG.

Mitropolit CPC Mihailo pozvao je u poslanici povodom predstojećeg Vaskrsa Crnogorce da oproste jedni drugima uvrede i nepravdu.

Mihailo je u poslanici građane pozvao da oproste i onima koji vređaju Crnu Goru, crkvu i nacionalne osećaje.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.