Održana misa bdenja uoči Uskrsa

Izvor: Blic, 19.Apr.2014, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana misa bdenja uoči Uskrsa

Blagoslovom hrane večeras je u katedrali Blažene device Marije u Beogradu završena misa bdenja koju je predvodio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Misi su pored vernika prisustvovali i predstavnici države, diplomatskog kora, među kojima je bio i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Majkl Kirbi, kao i predstavnici verskih zajednica.

Hočevar je tom prilikom čestitao Uskrs svima hrišćanima koji ga sutra slave, i sa Istoka i Zapada.

"Oslobodimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se svake viktimizacije, osećaja da smo žrtve, oslobodimo se i najmanje želje za osvetom, mržnjom i predrasudama", poručio je Hočevar tokom mise bdenja.

On je dodao da žrtva jeste pobednik ukoliko se svojim duhom približi Hristu i živi u ljubavi.

Hočevar se tokom obraćanja prisetio da se ove godine obeležavaju, kako lepi, tako i tragični događaji koji su se dogodili u Evropi i istakao da Evropa vapi za onim što je Isus uradio - položio svoj život za život drugih.

Sve hrišćanske crkve sutra obeležavaju najveći hrišćanski praznik - vaskrsenje Hristovo, događaj kojim je počela novozavetna istorija čovečanstva.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.