Kako ćeš do Japana? Pa biciklom!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2015, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako ćeš do Japana? Pa biciklom!

Dragan Šibalić će na Uskrs, 12. aprila, krenuti iz Kraljeva ka Japanu, biciklom, a prema njegovoj proceni, putovanje će trajati šest meseci tokom kojeg će preći 20.000 kilometara.

Namerava da obiđe ceo Japan, a za to će mu trebati oko mesec dana.

- Planiram da osvojim vulkan na planini Fudži, na 3.776 metara nadmorske visine, gde će se zavijoriti srpska zastava, nadam se negde u novembru - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Šibalić Tanjugu.

Ovaj Kraljevčanin će do Japana voziti preko Ukrajine, Kazahstana, Rusije, Mongolije. Trajektom će preći od Vladivostoka do Južne Koreje, gde će imati oko 1.500 kilometara vožnje, i onda trajektom do Japana.

Šibalić kaže da je to mnogo bolja ruta nego da je išao preko Irana, Avganistana, Kine ili Indije, jer bi mu bilo opasnije i trebale bi mu vize.

- Mnoge od ovih država su opasne za turiste i svi ih izbegavaju. Zato sam se odlučio za put preko Sibira - objašnjava Šibalić.

Šibalić kaže da će uglavnom spavati u šatoru, jer su recimo u Sibiru razdaljine između gradova ogromne, tako da će biti prinuđen da koristi šator, dok će u većim gradovima koristiti hotele.

- Najveći problem na putovanju će mi biti voda, zbog velikih razdaljina između mesta. Moraću da vodim računa da uvek nosim sa sobom vodu i hranu - kaže Dragan, napominjući da će se hranom snabdevati u prodavnicama i supermarketima, a usput će i sam nešto pripremati.

Avanturistički duh je toliko veliki kod ovog Kraljevčanina da je vrlo brzo doneo odluku da odem biciklom u Japan.

- Plan mi je da vozim od 100 do 150 kilometara dnevno sve zavisi od predela kroz koje prolazim, a u Srbiju ću se vratiti avionom iz Tokija, a možda i vozom iz Vladivostoka Transibirskom železnicom do Moskve - objašnjava Šibalić svoj plan.

Za ovu turu će mu, kaže, trebati oko šest hiljada evra, a do sada je prikupio blizu 4.000 evra od donatora i sponzora.

Dragan Šibalić postao je poznat javnosti u Srbiji prošle godine, kada je napravio preko 7.000 kilometara, prateći biciklom košarkaše Partizana od Rusije do Turske.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.