Humanitarno veče Kola srpskih sestara

Izvor: RTS, 05.Maj.2016, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarno veče Kola srpskih sestara

U Nišu je sinoć održano 15. humanitarno uskršnje veče, u organizaciji Kola srpskih sestara. Sakupljeno je 140.000 dinara, za kupovinu aspiratora potrebnom Neonatološkom odeljenju Ginekološko-akušerske klinike u Nišu.
Duh darivanja i dobročinstva okupio je oko sto pedeset Nišlija na donatorskoj večeri koju Kolo srpskih sestara tradicionalno organizuje u vreme uskršnjih praznika. Donatora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bilo iz privrede, zdravstva, kulture - svi podjednako motivisani.

"Ono što motiviše svakog normalnog čoveka, a to je potreba bližnjeg za bilo čim. Naročito ako je to dete. A i provešćemo se lepo", rekla je Dragana Moles, jedna od donatora.
"Ovo je jedno od retkih udruženja gde se svake godine dobro delo vidi uživo", rekla je donatorka Suzana Karličić, "i na dečjoj klinici i u gradu."
Direktnim donacijama, aukcijom slika i uskršnjih jaja, sakupljeno je 140.000 dinara, a najvljene su donacije još sto hiljada dinara. Ta sredstva biće dovoljna za kupovinu aspiratora za novorođenčad, neophodan i u toku reanimacije.
"Imamo jedan takav aparat na bebi frendli odeljenju, a i uz svaki inkubator", rekla je dr Marina Jonović, načelnica Neonatološkog odeljenja GAK Niš. "Ali ovo je pokretni aparat i potreban nam je jer nije fiksiran za inkubator."
Ovo udruženje godinama pomaže dečjim klinikama - članice obilaze najmlađe pacijente u vreme praznika, opremile su sobu za otpust novorođenčadi, oslikale čekaonice, kupile neke aparate.
"Gledamo da obuhvatimo veći broj dece i starijih ljudi", ističe Ljiljana Stojanović, predsednica Kola srpskih sestara. "Ciljna grupa su nam stari i deca, i da jednim darom zadovoljimo veći broj dece, kao sada."
Uz sve to, donatorskim sredstvima opremljen je i deo roditeljske kuće, napravljena je gradska česma i pružana pomoć napuštenoj i bolesnoj deci.
rts.nis@rts.rs
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.