Hrvatski kardinal čestitao Uskrs patrijarhu Irineju i vernicima

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski kardinal čestitao Uskrs patrijarhu Irineju i vernicima

Zagrebački nadbiskup i mitropolit, kardinal Josip Bozanić je danas uputio čestitke povodom Uskrsa patrijarhu srpskom Irineju i mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću, kao i episkopima, sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnim vernicima.

"Isusovom mukom, smrću i vaskrsnućem preobražena je sva istorija čovečanstva. U njegovoj muci sabrana je muka svih nevinih, patnja potlačenih, odbačenost progonjenih i poniženja pravednih. Njegova slavna pobeda nad grehom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i smrću ulila je u duše vernika nepokolebljivu nadu da je Bog Svevladar, da On u ruci drži svet i njegovu budućnost, da On u svojoj brižnoj i vernoj ljubavi nosi patnju nevinih i nikada ih ne napušta", navodi kardinal Bozanić u čestitki patrijarhu Irineju, prenela je Hina.

"U atmosferi uskršnjih praznika radosnog Vam srca izražavam duhovnu blizinu i zajedništvo vere u Hristu Uskrslom", zaključuje u čestitki patrijarhu Irineju.

Bozanić je Uskrs po Julijanskom kalendaru čestitao i mitropolitu Porfiriju Periću, zahvaljujući njemu i patrijarhu Irineju na čestitkama koje su uputili za Uskrs po Gregorijanskom kalendaru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.