Histos Vaskrese! Srećan Uskrs!

Izvor: Bor030.net, 12.Apr.2015, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Histos Vaskrese! Srećan Uskrs!

Svim pravoslavnim vernicima koji proslavljaju vaskrsenje Isusa Hrista, uredništvo portala “Bor 030″ čestita Uskrs, najveći hrišćanski praznik. Hristos Vaskrese – Vaistinu Vaskrese!

Uskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava vaskrsnuće Isusa Hrista iz mrtvih, kao pobedu vere i života nad smrću.

Po crkvenom učenju, Isus Hrist je raspet u petak. Subotu je preležao u grobu, u Josifovom vrtu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << u nedelju zorom osetio se snažan zemljotres i tada je anđeo Božji sleteo na grob. Stražari koji su čuvali grob, u strahu su popadali kao mrtvi, a Isus je vaskrsao.

Vernici se na današnji dan pozdravljaju rečima Hristos Vaskrese – Vaistinu Vaskrese!
Pogledaj vesti o: Uskrs,   Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.