Žerar Depardije o Putinu i Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2015, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žerar Depardije o Putinu i Rusiji

Popularni francuski glumac Žerar Depardije, koji u Kanu predstavlja svoj najnoviji film "Valley of Love" (Dolina ljubavi), u kom igra sa svojom ne manje slavnom zemljakinjom Izabel Iper, trudio se da ne izazove kontroverzu odgovarajući na pitanja novinara o Ukrajini i Rusiji, ali nije mogao da odoli, a da ne pohvali svog dobrog prijatelja, ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Ja svakog volim i smatram da je sukob strašna stvar", kazao je glumac na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za štampu nakon projekcije filma.

"Poznajem Vladimira Putina, koga jako volim. Često odlazim u Sovjetski Savez, ovaj u Rusiju", dodao je on izazivajući salve smeha među prisutnima.

Kako prenosi AFP, 66-godišnji glumac je insistirao da "niko ne razume situaciju u Ukrajini", gde zapadne sile optužuju ruskog predsednika da je ilegalno pripojio Krim i da nastavlja da naoružava proruske separatiste.

"Kao i svi, šokiran sam situacijom", naveo je on, dodavši da "voli ukrajinski narod" ali da sukobi "nisu njegovo polje delovanja".

"Isto važi i za Rusiju, u kojoj postoje mnoge narodnosti... Ne pretendujem da znam ili da budem glasnogovornik bilo čega. Mrzim rat, mrzim sukobe jer ljudi umiru", rekao je Depadije, napomenuvši, međutim, da je kojim slučajem Amerika anektirala Krim to bi bilo nešto sasvim drugo.

"Razmislite o tome", kazao je on.

Depadije se sprijateljio sa ruskim predsednikom i prihvatio rusko državljanstvo nakon što se pobunio protiv odluke francuskih vlasti da uvedu ekstra porez za najbogatije.

Legendarni glumac, koji je godinama oduševljavao, ali i skandalizovao svoje zemljake, rekao je da je srećan što i dalje može da snima u Francuskoj.

"Postao sam glumac jer to volim, to me čini srećnim, a pritom mogu da zaradim mnogo novca. To možda zvuči vulgarno, ali stvari tako stoje", kazao je Depadrije koji je poznat po tome da nema dlake na jeziku.

Kanski festival se završava u nedelju svečanom dodelom Zlatne palme.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Depardje: Putina dobro poznajem i jako ga volim

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Maj.2015, 09:54

Francuski glumac Žerar Depardje je na premijeri filma "Dolina ljubavi" u Kanu prokomentarisao ukrajinsku krizu i izjavio da veoma voli ruskog predsjednika Vladimira Putina..."Dobro poznajem i veoma volim gospodina Putina. Volim Rusiju i često putujem tamo", rekao je Depardje...Poznati glumac dodao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.